Ország-világ

2016.07.05. 13:19

Brexit: Juncker élesen bírálta a Brexitet pártoló tábor vezetőit

Az Egyesült Királyság uniós kilépését (Brexit) pártoló tábort vezető Boris Johnson volt londoni polgármester és Nigel Farage európai parlamenti (EP-) képviselő pusztán "retrográd nacionalisták", nem pedig hazafiak, az utóbbiak ugyanis akkor sem mondanak le, ha a dolgok nehézre fordulnak - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke kedden az EP strasbourgi plenáris ülésén.

"Csak megjegyezném, hogy a Brexit előző heti büszke hősei mára a Brexit szomorú hőseivé váltak" - fogalmazott felszólalásában a brüsszeli bizottság elnöke Johnsonra és Farage-ra utalva.


Juncker elmondta, azt még megérti, hogy a londoni kormány időt akar nyerni, azt viszont már nem, hogy a Brexit-kampány vezetői miért nem tudják elmondani, pontosan mit akarnak. "Azt gondoltam volna, hogy van valamilyen tervük. Ahelyett azonban, hogy kidolgoznának egy tervet, inkább elhagyják a hajót" - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában