Közeleg a szezonhajrá

2024.04.26. 16:14

Már visszafelé számolhatnak az OTP Bank-Pick Szegednél

Egerben van jelentése holnap 18 órától a férfi kézilabda NB I. 23. fordulójában az OTP Bank-Pick Szeged együttesének. A hazaiak a kiesés elől menekülnek, jelenleg egy ponttal vannak a vonal fölött, míg a Tisza-partiak már a magyar kupa négyes döntőre, valamint a bajnoki fináléra készülnek.

Becsei Dávid

Marin Jelinic 54 gólnál jár az NB I.-ben, míg a BL-ben 24-et lőtt első szegedi idényében.

Fotó: Gémes Sándor

A szezon előtt kitűzött célokból már van, amit kipipálhat az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A Bajnokok Ligája csoportköréből ugyanis sikerült a továbbjutás, bár a nyolc közé jutásért rendezett párharc a rivális Telekom Veszprém ellen nem sikeredett a legszebbre. Ami a hazai frontot illeti, a bajnoki döntőbe jutással nem akadt gondjuk a Tisza-partiaknak, míg a magyar kupában is elődöntőt játszhatnak majd a NEKA-val szemben május 18-án Tatabányán. 

Mindezeket tekintve már visszafelé számolhatnak a szegediek. A kupa négyes döntőig még huszonegy nap van hátra, míg a bajnoki fináléig még három mérkőzést kell lejátszani az alapszakaszból. Rögtön az első szombaton este 18 órától Egerben. A hazaiak gőzerővel azon vannak, hogy elkerüljék az osztályváltást. Tizenhárom pontot gyűjtöttek eddig, amivel a tizenkettedik helyet foglalják el a tabellán. A már kiesést jelentő tizenharmadik pozícióban lévő PLER tizenkettő pontnál jár, míg a Fejér-B.Á.L. Veszprém már biztosan búcsúzik az NB I.-től.

Április 30-án, kedden 18 órától játssza utolsó alapszakasz-mérkőzését a Pick Arénában a Pick Szeged. Ekkor az a NEKA lesz az ellenfele, amellyel az mk-elődöntőbe is találkozik. Május negyedikén 18 órától Dabason zárják a bajnokság első körét a szegediek, a bajnoki döntőnek egyelőre még nincs pontos időpontja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában