A horvátországi Eszéken még lehet kvótát szerezni

2024.05.07. 07:21

Európa-bajnokságra utaznak

A Magyar Sportlövő-szövetség véglegesítette az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságokra, azaz az eszéki 25, 50, 300 méteres puska, pisztoly, valamint a lonatói koronglövő-kontinensviadalokra a magyar csapat kereteit.

Mádi József

Jákó Miriam ezúttal az eszéki Európa-bajnokságra utazhat.

Fotó: Nagy Gábor

Eszéken május 22. és június 7. között minden ötkarikás versenyszámban, a férfi és női puska 50 méteres összetett versenyben, női sportpisztolyban és férfi gyorstüzelő pisztolyban egyaránt két-két, míg a május 17–26. közötti lonatói (Olaszország) viadalon női és férfi trapban és skeetben egyaránt egy-egy párizsi helyet osztanak ki.

A magyar sportlövőknek eddig négy kvótájuk van, ezek kiharcolói közül Péni István és Pekler Zalán csak az összetett puska egyéni versenyében lesz érdekelt, míg a pisztolyos Major Veronika sportpisztolyban és standard pisztolyban is indul. Az ugyancsak pisztolyos Fábián Sára Ráhel nem lesz ott az Eb-n.

A horvátországi Eszéken tartandó kontinensviadalon igen népes magyar csapat indul, hiszen a két nem két-két szakágában összesen tizennyolc magyar sportlövő érdekelt.

Ezen az eseményen ott lesz a zsombói Cél-Tudat SE lövője, Jákó Miriam, aki két számban,  pisztolyosoknál sportpisztoly egyéniben és csapatban kap lehetőséget a bizonyításra. A Tisza Volán SC versenyzője, Bartók Csaba pedig szintén a pisztoly számban, azon belül a gyorstüzelő és a központi gyújtású kategóriában indulhat az Európa-bajnokságon.

Mint ismert, a zsombói Jákó Miriam a győri légfegyveres Európa-bajnokságon az olimpiai kvótáról egy hellyel lemaradva ötödikként végzett az egyéni szám döntőjében, míg a Jákó, Fábián Sára Ráhel, Major Veronika összetételű magyar trió aranyérmet nyert a női pisztolyosok hagyományos csapatversenyében. Ezen kívül ugyanez a trió a női pisztolyosok 10 méteres csapatversenyében is a legjobbnak bizonyult a kisalföldi városban rendezett eseményen.

Jákó fiatalként már számos remek eredményt elért, hiszen 2022-ben junior világbajnoki címet szerzett, 2023-ban tagja volt a vb-ezüstérmes felnőtt magyar válogatottnak, míg tavaly egy katonai világbajnoki címet is begyűjtött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában