Olvasónk írta - A segítőkész kukás

"Az egyik munkás észrevette a siető nénit, gyorsan elébe ment, kivette a kezéből a szemeteskukát, futva elhúzta, és egy pillanat alatt kiürítette."

Hódmezővásárhelyen, a Klauzál és a Csokonai utca sarkától már évek óta szerdai napokon viszik el a kirakott szemetet. Ébredés után az embernek igyekeznie kell a szeméből kidörzsölni az éjszakai álmot, mert a szemétszállító kocsi korán jön és pontosan. Október 11-én egy idős hölgy később ébredhetett, botjára támaszkodva sietett, amennyire csak tudott a megtelt kerekes kukával a gyűjtőhelyhez, ahol már a sárga ruhás munkások gyors tempóval húzták a kukákat a gyűjtőkocsihoz. Az egyik munkás észrevette a siető nénit, gyorsan elébe ment, kivette a kezéből a szemeteskukát, futva elhúzta, és egy pillanat alatt kiürítette. Az idős néninek sem csodálkozni, sem megköszönni nem volt ideje, olyan gyorsan adta vissza a fiatal munkásember a kerekes gyűjtőedényt, majd gyors léptekkel ment a kocsi után, hogy kollégájával folytassák a „házalást". A meglepődött hölgy nem tudta megköszönni ezt az önzetlen segítséget, helyette én köszönöm meg ezt a szép cselekedetet, ami egy percig sem tartott, de hosszú ideig nem lehet elfelejteni.


Tóth Antal, Hódmezővásárhely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!