Helyi kultúra

2024.04.27. 09:45

Könyvajánló – Annabel Monaghan: Nora kilép a forgatókönyvből

Timár Kriszta

Nora frissen elvált, kétgyerekes forgatókönyvíró, aki a szokásos, boldog befejezésű romantikus történetei után megírja élete legjobb forgatókönyvét a csődbe ment házasságáról. Az anyagból nem reklámokkal tarkított tévéfilm, hanem igazi hollywoodi mozi készül, a stáb pedig két napra beköltözik Nora kisvárosi birtokára, hogy a kulcsjeleneteket az eredeti helyszínen, a történet címét is adó teaházban vegyék fel. Nora volt férjének szerepét az ügyeletes szupersztár, a perzselő tekintetű és filmenként más mosolyt villantani képes Leo Vance játssza.

A férfit annyira lenyűgözi a nyugalom és a ház teraszáról elé táruló napfelkelte, hogy napi ezer dollárt ajánl a nőnek azért, ha még egy hetet maradhat. Nora le van égve, így beleegyezik az ajánlatba. Az együtt eltöltött idő alatt a színész apjuk helyett apjuk lesz a gyerekeknek, és a közösen csodált napfelkelték során Norával is hamar megtalálják a közös hangot – a férfi végre megtapasztalja, milyen a normális élet, a nő pedig azt, hogy nem minden férfi olyan mihaszna, mint az exe volt. De vajon van-e realitása egy A-listás színész és egy kisvárosi anya szerelmének? Fel tudja-e venni a versenyt Nora a mindig tip-top szupernőkkel? Engedje-e, hogy a gyerekei megszeressék Leót, aki minden bizonnyal el fog menni – pont, mint az apjuk? És érdemes-e feladni a frissen megszerzett szabadságot valakiért, aki ennyire eltérő életet él?

Annabell Monaghan lassan izzó romantikus története elbűvölő és vicces modern mese, melynek főszereplője egy szerethetően földhözragadt nő, akibe a hivatása ellenére látszólag nem sok romantika szorult. Azonban amikor találkozik valakivel, aki minden tekintetben tökéletes, rá kell döbbennie arra, hogy eddigi tapasztalatai ellenére nem kell feladnia önmagát ahhoz, hogy valaki szeresse.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában