Egy élő legenda a zentai Birkapörköltfőző Fesztiválon

2024.04.26. 21:30

A csókai Rambo, Tito szökött katonája – Galéria, Videó

Arany T. János

Sokoldalú, színes egyéniség a csókai Rambóként bemutatkozó Pakai Antal. Fotó: Arany T. János

Fotó:

Egy igazi élő legendával találkozhatnak nemrég a szerencsések a 21. Zentai Birkanyíró és Birkapörköltfőző Fesztiválon. A csókai Rambóként bemutatkozó férfi dzsúdóoktató és karateedző, egykori elit kommandós, Tito szökött katonája, a hódegyházi falunap sörivóversenyének második helyezettje és motokrossz bajnok. Több állítását iratokkal, fényképekkel igazolta.

Az úgy kezdődött, hogy a papírdobozokkal megpakolt versenybiciklijét toló férfi a verseny motoros résztvevőinek járműveivel fotózkodott. Először a Karate Klub Csóka felirat egy nindzsával tűnt fel a férfi hátán, de amikor megfordult, következett az igazi döbbenet. És akkor még el sem kezdett beszélni. Egyik vállán magyar, másikon szerb nemzeti színek. Azt mondta, ő mindkét országot védi. Nyakában hatalmas kereszt, magyar címer, kisebb-nagyobb zászlók, lobogók, kokárdák és magyar nemzetiszínű szalagok. Ruházatát három ember portréja díszíti: Orbán Viktor magyar, Aleksandar Vučić szerb miniszterelnöké és Pásztor Bálinté, aki a Vajdasági Magyar Szövetség szerbiai parlamenti frakcióvezetője. A csókai Rambo, a 64 éves Pakai Antal azt mondta elérzékenyült hangon, felfokozott lelkiállapotban, hogy mindhármukért odaadná az életét, ezért nagyon sajnálja, hogy csak egy élete van.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában