A Hód-Mezőgazda Zrt. dolgozóinak gyerekei is beneveztek az ifjú felvezetők versenyére

2024.04.26. 15:30

A legügyesebb fiatal egy holstein-fríz borjút kap

A Hód-Mezőgazda Zrt. dolgozóinak gyerekei hetek óta keményen tréningeznek a tehenekkel a az idei állattenyésztési napok Ifjú Holstein-tenyésztők felvezető versenyére. Ez a kiállítás záró napjának programja lesz, amit idén már a 26. alkalommal rendeznek meg.

Kovács Erika

Jenei-Herczeg Olívia és Makó Balázs első versenyére gyakorol a vajháti tehenészetben. Fotó: Hód-Mezőgazda Zrt.

Idén május 2-4. között rendezik meg Hódmezővásárhelyen a 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazdasági Napok Szakkiállítás és Vásárt, aminek zárónapjának egyik fontos eseménye az Ifjú Felvezetők Versenye.

A programra az ország minden tájáról érkeznek fiatalok Hódmezővásárhelyre. A 18 év alattiak mérik össze tudásukat, ügyességüket.

Fotó: Hód-Mezőgazda Zrt.

A verseny célja, hogy a fiatalok is megkedveljék, megszeressék az állattenyésztést, az állatokkal való foglalatoskodást, gondozást. Ez a tevékenység kitartást, türelmet, figyelmet igényel. A tapasztalat szerint kevés mai fiatalt lehet bevonni a munkába, mert az állatok kézhez szoktatása nem könnyű feladat, sok időt és kitartást igényel.

A Hód-Mezőgazda Zrt. vajháti szarvasmarha-telepén az állatok felkészítésével és a diákokkal Asztalos Csaba telepvezető-helyettes és a cég növénytermesztési ágazatában dolgozó Tóth Zoltán foglalkozik.  Az ifjú felvezetők többsége a cég dolgozóinak gyermekeiből áll. A felvezetés erős fizikai munkának minősül. A bírák a kéztartásokat, az egységes, harmonikus mozgást, az állattal közös munkát, mozdulatokat, beállásokat és összhangot értékelik.

A legjobb versenyző nyereménye egy holstein-fríz borjú lesz, vagyis a legjobb ifjú felvezető a jövő évi állattenyésztési napokra már egy saját szarvasmarhával gyakorolhat. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában