Helyi közélet

2024.05.06. 19:38

Az utcán hever a matek Pusztamérgesen – Galéria

Koós Kata

Tízállomásos matematikai versenypályát alakítottak ki a templom környékén, a tanárok hétfőn tesztelték. Fotó: Karnok Csaba

Legutóbb a matematika világnapján találkoztunk Kávássyné Molnár Emese pusztamérgesi pedagógussal, aki akkor diákjaival a szegedi Széchenyi téren bizonyította be a nagyközönségnek, hogy a matematikának igenis létezik játékos oldala. A lelkes matematika tanárnő nemrég újabb projektbe fogott, amelynek eredményét hétfőn teszteltette kollégáival. A Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyében 11 tagintézménnyel működik, a tesztre Dócról, Öttömösről, Kömpöcről és Harkakötönyből is érkeztek pedagógusok.

 Mivel a tagintézmények messze vannak egymástól, ritkábban találkoznak a kollégák. Ez a verseny kiváló arra is, hogy erősítsük az összetartást

 – jegyezte meg Huszka Zoltánné igazgató . 

A Medve Matek elnevezésű, debreceni kezdeményezéshez csatlakozva immár Pusztamérges utcáin is ott hever a matematika. Kávássyné Molnár Emese tíz helyszínes, online matematikai versenypályát alakított ki a templom környékén, ahol évente négyszer mérethetik majd meg magukat a diákok a logirintusban, az őszi és a tavaszi Medve matekversenyen és a pénzfutamon. A pusztamérgesi iskola diákjainak fele már most jelentkezett a kihívásra. 

A tanárnő elmondta, a versenyfordulók kérdéseit a Medve Matek csapata állítja össze, azokhoz a diákok a mobiltelefonjukon férnek hozzá a versenypálya állomásain, például a kőkútnál, a templom bejáratánál vagy a kopjafánál. A feladatok csak a megadott koordináták észlelése esetén nyílnak meg, így noha online zajlik a verseny, mégis a természetben kell a diákoknak a feladatokat teljesíteniük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában