A város pénzéből már szinte minden a vásárhelyi polgármester kampánycéljait szolgálja

2024.03.29. 15:30

Mindenütt Márki-Zay Péter a „főszereplő”, már a színházban is

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere ismét a város pénzéből népszerűsítette magát, három hónappal az önkormányzati választás előtt, ezúttal a színpadon. Már szinte minden a kampányát szolgálja, a közvélemény-kutatástól a sebtében összehozott Szabó Magda Színházig.

Kovács Erika

A hódmezővásárhelyi színházrajongók Márki-Zay Péter gyerekkoráról, a telefonszolgáltatási ügynök múltjáról, az éremgyűjteményéről hallgathattak sztorikat. Többek szerint ez már a személyi kultusz egyik jele. Fotó: Promenad24

Az elmúlt hetekben már beszámoltunk róla, hogy az önkormányzat által finanszírozott citylight táblákon lévő mondatok hasonlítanak Márki-Zay Péter kampányszlogenjeire. Hasonló a helyzet a nemrég kitett óriásplakátokkal is, ahol nincs ugyan önkormányzati logó, de Márki-Zay Péter az egyik plakát előtt állva egy videóban bejelentette, hogy az az önkormányzati kommunikáció része.

A polgármester évértékelője a városháza dísztermében hemzsegett a politikától. Februárban, ugyancsak a város pénzéből, 2,8 millió forintból, közvélemény-kutatást készíttetett az önkormányzat, amiben Márki-Zay Péter politikai ellenlábasait mérették: hangsúlyos szerepet kapott benne Lázár János építési és beruházási miniszter, a térség országgyűlési képviselője, sőt, Bán Csaba református lelkész is.

Ugyancsak megírtuk, hogy a Márki-Zay Péter polgármesterségének hat éve alatti, minden eddiginél nagyobb szabású, több fellépőt felsorakoztató március 15-i ünnepségen is kampánybeszéddé kerekedett a polgármester szónoklata. Legutóbb pedig a néhány hete létrehozott Szabó Magda Kamaraszínházban tartott produkció is a polgármesterről szólt.

A március 23-i előadás címe a Komikus, a Primadonna … és a Polgármester volt. A darabban, a száz legbefolyásosabb magyar szcientológus között számon tartott Beleznay Endre, valamint Stubendek Katalin partnereként lépett fel, de velük volt a színpadon Xantus Barbara is. Márki-Zay Péter a gyerekkoráról, az éremgyűjteményéről, a kanadai telefonos ügynök múltjáról is beszélt a Bessenyi művelődési központban az előadásra jegyet váltó publikumnak, miközben óriáskivetítőn láthatták a nézők a családi fotóit is. A közpénzen fenntartott Hódperss szerint hatalmas volt az érdeklődés, ezért kellett az Emlékpontból a művelődési házba áttenni az előadást, a Promenad24 felvételei szerint azonban tátongtak az üres sorok a nézőtéren. Többek szerint ez már több mint kampány, személyi kultusz építése zajlik Vásárhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában