Szeged és környéke

2016.07.08. 10:18

Mosószerrel verte át az időseket

Csongrád megyei nyugdíjasoktól is csalt ki pénzt egy 38 éves budapesti férfi úgy, hogy nagyon jó minőségű koncentrátumként adott el nekik rossz minőségű, felhígított mosószert.

Munkatársunktól

B. László 2014 nyarától egy futárcég képviselőjének adta ki magát, így járta az országot. Felkereste azokat a jellemzően egyedül élő nyugdíjasokat, akiket előtte az alkalmazottai telefonon felhívtak és megtévesztettek. Egy neves mosó- és tisztítószergyártó cég munkatársaként mutatkoztak be, és egy ismert mosószermárkát emlegettek.


Azt mondták a felhívott időseknek, hogy kisorsolták a telefonszámukat, és mosószert nyertek, illetve azt, hogy most vezetnek be a piacra egy új terméket, ami ezért még ingyen van. A hígított szert úgy állították be mint rendkívül jó minőségű koncentrátumot, ami egy háztartásban akár egy évig is kitart. Mindenkinek azt mondták, hogy csak a szállítás díját kell kifizetni.


A férfi eközben egy pesti garázsban hígította fel a mosószert, a folyadékot egyliteres flakonokba töltötte és felcímkézte. Ezeket szállította ki az időseknek, akiket azzal fenyegetett, hogy a nyugdíjukból letiltatja a kért összeget, ha nem akarják kifizetni a szállítási díjat. A nyomozás során a rendőrség eddig 169 sértettről tud, akiknek a többsége Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád megyében élő nyugdíjas.


A nyomozók a garázsban közel 400 litert foglaltak le a jó minőségű mosószernek beállított folyadékból. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a férfit csalás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!