Szeged és környéke

2016.06.27. 14:28

Meztelenül szabadabban alkotnak a művészek

Ledobták ruháikat a művészek a Sziksóstói Naturista StrandKempingben, hogy szabadon alkothassanak a XI. Naturista Művésztáborban. Tűzzománcok, szobrok, festmények és fotográfiák készültek a meztelenség szabadságában a tábor ideje alatt, amelyekből kiállítás is nyílt a kempingben.

Borbola Lilla

– Meztelen modellt nagyon nehéz találni, itt viszont sok vendég szívesen modellt áll a művészeknek – kezdte a naturista művésztábor előnyeit sorolni [namelink name="Sándor János"], a Sziksóstói Naturista Strand-Kemping vezetője, aki egyben a táborokat is szervezi. A tizenegyedik alkalommal megrendezett programsorozat idén sem volt eredménytelen: tűzzománcok, szobrok, ékszerek, festett kövek, festmények sorakoztak a tábort lezáró kiállítás termében. Sokan fejleszthették grafikai tudásukat a jobb agyféltekés rajztanfolyamon is.


Az alkotó vendégek között nemcsak profik voltak: sokan érkeztek kezdőként, hogy újat tanuljanak. Elvégre nemcsak a művészeti tudás, hanem a naturizmus szeretete is összekötötte a 15 fős csapatot, amelybe a Vajdaságból és Szlovéniából is érkeztek tagok.


– Általában két okból nem naturista valaki: egyrészt mert attól tart, úristen, hogy néz ki, másrészt meg attól, hogy mit szólnak mások – mondta Sándor János. Pedig a naturizmus pont az önelfogadásról, testünk szeretetéről és a toleranciáról szól, ami jól passzol a művészeti tevékenységekhez.


– Ha itt körbenézünk, nem topmodelleket és bodybuildereket látunk, akiknek egyébként a legtöbb önértékelési gondja szokott lenni, hanem az átlagot: a kövéret, az edzetlent, a ráncost legalább ugyanannyira, mint a szépet – folytatta a Naturisták Magyarországi Szövetségének elnöke. Hozzátette: ezért nem érdemes kukkolni járni az ilyen strandokra, arra ott vannak a peep show-k.


A tábort stílusosan egy 60 méter hosszú vászon festésével zárták a résztvevők – ezúttal többnyire ecset nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!