Szeged és környéke

2016.06.23. 15:56

Bedrogozva okozott halálos balesetet az embercsempész

Vádat emelt a kecskeméti ügyészség a Szegeden élő líbiai férfi ellen.

Munkatársunktól

Embercsempészés és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy szegedi férfi ellen a kecskeméti ügyészség.


A Szegeden élő magyar–líbiai kettős állampolgár tavaly szeptember elején egy szegedi templomnál találkozott három szír migránssal. Az arabul beszélő vádlottnak a határsértők ezer eurót fizettek azért, hogy elvigye őket Budapestre. A vádlott az M5-ös autópályán a megengedett sebességet túllépve Budapest felé vitte őket az autójával. A sztráda Bács-Kiskun megyei szakaszán hirtelen balra rántotta a kormányt, ami miatt az autó áthaladt a belső sávba és a szalagkorlátnak ütközött. Az ütközés után a gépkocsi visszatért a külső sávba és a leállósávban állt meg. Az egyik migráns a helyszínen életét vesztette. A baleset után a vádlott kiszállt az autóból, és levette a rendszámtáblákat. A gépkocsiból kizuhant és meghalt férfi ruháját értékeket keresve átkutatta, de nem talált semmit. Ezután segítségnyújtás nélkül gyalogosan távozott a helyszínről.


A szakértő azt is megállapította, hogy az embercsempész amfetamin hatása alatt vezette autóját. A vádlott az autópályán stoppolni próbált, de a rendőrök elfogták és őrizetbe vették. Lefoglalták tőle az ezereurós fuvardíjat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!