Ország-világ

2016.05.29. 13:23

16-an égtek bent a nyugdíjasotthonban

A tűzoltók csaknem öt órán át oltották a Kijev közelében lévő házat, ami teljesen leégett.

Tűz ütött ki egy nyugdíjasotthonban vasárnap a Kijev közelében lévő Litocski faluban, a tűz következtében a legfrissebb adatok alapján 17-en veszették életüket.

Az ukrán katasztrófavédelem közölte, hogy 18 embert menekítettek ki az égő házból, közülük ötöt égési sérülésekkel kórházba szállítottak. A korábbi hírek még 16 halálos áldozatról szóltak, később viszont még egy holttestet találtak a mentést végzők. A hatóságok értesülése alapján 35-en voltak az épületben, amikor a lángok felcsaptak.

A kétszintes házban egy magán nyugdíjasotthon működött. A rendőrség tájékoztatása szerint a bentlakásért és az ellátásért havi hatezer hrivnyát, mintegy 67 ezer forintot fizettek az idős emberek.

A tűz a hajnali órákban keletkezett, a tűzoltók csaknem öt órán át oltották, de a ház teljesen leégett.

Az otthont üzemeltető vállalkozót a hatóságok őrizetbe vették a tűzvédelmi szabályok megsértésének gyanújával, amiért háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

A tűz keletkezésének okát azonban még mindig vizsgálják a szakértők.

Korábban írtuk:

Tűz ütött ki egy nyugdíjasotthonban vasárnap a Kijev közelében lévő Litocski faluban, a tűz következtében az első adatok szerint 16-an veszették életüket.

Az ukrán katasztrófavédelem közölte, hogy 18 embert menekítettek ki az égő házból, közülük ötöt égési sérülésekkel kórházba szállítottak. Egy embert még keresnek, a hatóságok előzetes értesülése alapján ugyanis 35-en voltak az épületben, amikor a lángok felcsaptak.

A magántulajdonban lévő kétszintes házban egy ideiglenes nyugdíjasotthon működik. A tűz a hajnali órákban keletkezett, a tűzoltók csaknem öt órán át oltották, de a ház teljesen leégett.

A tűz keletkezésének okáról egyelőre nem közöltek információt a hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában