Ország-világ

2016.05.14. 10:26

Stadler József gyógyíthatatlan beteg

Hasnyálmirigy-betegségben szenved Stadler József. Az egykori focicsapat-tulajdonos évek óta küzd a kórral. Úgy tűnik, hiába szabadult ki pár hónapja a börtönből a 65 éves vállalkozó, a betegség elveszi az örömét.

Éppen három hónapja, február 6-án hagyta el a nagyfai börtönt Stadler József, aki akkor még vidáman nyilatkozott munkatársunknak. – A madár is örül, ha végre kiengedik a kalitkából – mosolygott, majd pezsgőt bontott, és egy akasztói csárdába invitált minket halászlevet enni. Tele volt tervekkel, máris szerb üzletfelekkel tárgyalt. Mi történt azóta, sikerül-e beindítani újra a bizniszt?

– Addig nem akarok melózni, amíg nincs vége az ügynek. Nehogy úgy járjak, hogy mire beindulna, ismét visszakerülök a börtönbe, és minden ugrik – sóhajt. Aggodalma nem alaptalan, ugyanis még börtönbüntetése alatt újabb százmilliós adócsalás miatt indult ellene eljárás. Az ügy szabadulása óta is folytatódik, és van rá esély, hogy a nagybeteg üzletember ismét a rácsok mögé kerül - írja a BorsOnline.

Két éve azért engedték ki a rácsok mögül, hogy megválthassa a sírhelyét. – Utoljára azt mondta az orvos: lehet, csak egy napom, legfeljebb egy hetem lehet hátra – emlékezett még tavaly a rabkórházban, míg szabadulása után azt mondta: – Nem gondoltam volna, hogy megélem a szabadulásom napját. Azt hittem, engem onnan már csak tepsiben hoznak ki.

Mára kiderült: hasnyálmirigy-betegsége gyógyíthatatlan. Az erről szóló leletek nemrég készültek el a szegedi klinikán, ahol mostanság szinte gyakoribb vendég, mint annak idején a stadionjában. Ezenfelül anyagiakban sem dúskál. – Csupán a nyugdíjamból élek, ami eleve nem egy fényes összeg, de egy részét letiltotta az adóhatóság. Mindig annyiból kell megélni, amennyi jut. Ez pedig manapság nem sok...
 

Borsonline.hu

Címkék#betegség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában