Helyi sport

2016.05.12. 09:53

ContiTech Szeged Diapolo: Török legyőzte a Szegedet

Nem sikerült a bravúr, az egykori szegedi Török Béla góljainak köszönhetően 9-8-ra nyert a BVSC férfi vízilabdacsapata a ContiTech Szeged Diapolo ellen, így a fővárosiak lettek az ötödikek, a Szeged a hatodik.

Munkatársunktól

A szegedi nem várt vereség után azért szállt harcba Budapesten a ContiTech Szeged Diapolo férfi vízilabdacsapata, hogy meghosszabbítsa a szezont, legyen egy mindent eldöntő harmadik meccs a BVSC ellen. Két és fél perc után a fővárosiak 2–0-ra megléptek. Meixner 2–1-nél ötméterest hárított, ami kellő lendületet adott a Varga-csapatnak: 3–2-re és 4–3-ra is a vendégek vezettek, azonban a hazaiak egy pillanatra sem adták fel. A harmadik negyed elején már ők „mentek" 5–4-re. Sedlmayer előbb egalizált, majd a rutinos [namelink name="Varga Zsolt"] révén már a Szegednél volt megint az előny, 5–6, ám mégis döntetlennel indult az utolsó nyolc perc.


Egy gól ott, egy gól itt, majd jött a nyáron Splitbe visszatérő [namelink name="Aljosa Kunac"], 5 perccel a vége előtt szegedi vezetést mutatott az eredményjelző. A hajrában főszereplővé lépett elő az egykori szegedi [namelink name="Török Béla"], és két góljának köszönhetően fordítottak a budapestiek, végül 9–8-ra nyertek, így a BVSC lett az ötödik – ez nemzetközi kupaszereplést ért –, a ContiTech Szeged pedig a hatodik.


[namelink name="Varga Péter"]: – Ezt a párharcot otthon veszítettük el, hiába küzdöttünk, hajtottunk ma, ez ennyire volt elég.

BVSC–ContiTech Szeged Diapolo 9–8 (2–1, 2–3, 2–2, 3–2)


E.ON férfi vízilabda OB I, rájátszás az ötödik helyért, 2. mérkőzés. Budapest, 300 néző. Vezette: Kun, Mucskai.

BVSC: Györke (5 védés) – Csapó, TÖRÖK 3, LÉTAY 3, Szabó Bendegúz 1, CZIGÁNY 1, Pásztor. Csere: Szabó Bence 1, Nagy, Ambrus, Kovács. Vezetőedző: Märcz Tamás.

ContiTech Szeged Daipolo: MEIXNER (10 védés) – Kiss 1, KUNAC 2, MANHERCZ Á. 2, Manhercz K. 1, Sánta, Chilkó. Csere: Sedlmayer 1, Varga Zs. 1, Palotás, Pellei. Vezetőedző: Varga Péter.

Gól – emberelőnyből: 2/1, ill. 4/3.

Ötméteresből: 1/0, ill. –.

A párharcot nyerte 2:0-ra, így 5. helyen zárt a bajnokságban: a BVSC.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában