Helyi sport

2016.04.26. 20:04

ContiTech Szeged Diapolo: van bennük potenciál

A ContiTech Szeged Diapolo férfi vízilabdacsapata az OB I felsőházának középszakaszát az utolsó forduló izgalmai után az elvárt ötödik helyen végezte, de Varga Péter vezetőedzőben van hiányérzet. Lukas Seman kétmeccses eltiltásának nem örül, de a szurkolók segítségével szerinte így is bebizonyíthatják, hogy jobbak a BVSC-nél.

Papós Tamás

Két 12 gólos siker a Vasas ellen, két 7 gólos vereség az OSC-től, két egygólos vereség a Ferencvárostól és két szintén minimális különbségű győzelem a Honvéd ellen. Így teljesítette a ContiTech Szeged Diapolo férfi vízilabdacsapata az OB I középszakaszának felsőházát, de ami ennél is fontosabb: 5. lett. Ez azt jelenti, hogy az Európa Kupa-indulást érő ötödik helyért játszhat a BVSC-vel. Mivel a fővárosiak az utolsó fordulóban kikaptak a Vasastól, így a pályaelőny is a Szegednél lesz a május 7-én kezdődő, az egyik fél második győzelméig tartó párharcban. A Tisza-parti együttes pedig vélhetően ezt előre aláírta volna.


– Az elvárást teljesítettük, de mindkét meccsen volt esélyünk a Fradival szemben, sajnálom, hogy legalább egy alkalommal nem tudtunk nyerni – kezdte a középszakasz értékelését Varga Péter vezetőedző. – Az alapszakaszban is hiányoltam három pontot, és itt is, a kettő együtt azt jelentené, hogy az elődöntőben játszanánk. Amit el lehetett várni ettől a csapattól, azt hoztuk, így egy cél lebeg a szemünk előtt: a nemzetközi szereplés lehetősége.


Az Európa-bajnokság, az olimpiai kvalifikációs torna és a világliga miatt több nagy szünettel rendezték a bajnokságot – most is jön két hét kihagyás –, ami elég szokatlan. Bár úgy tűnt, ezt nem érezte meg annyira a Szeged.

 

Mesteri intelmek. Varga Péter (balra) a mögötte álló Lukas Semanra (7-es sapkában) nem számíthat két helyosztón. Fotó: Schmidt Andrea

Mesteri intelmek. Varga Péter (balra) a mögötte álló Lukas Semanra (7-es sapkában) nem számíthat két helyosztón. Fotó: Schmidt Andrea

– Az új lebonyolításhoz nagyon nehéz volt alkalmazkodni, a mentális frissesség így szerintem döntő volt a középszakaszban, majd a helyosztókon is az lesz. Ebben mi jók voltunk, ennek köszönhető, hogy a kötelező pontokat hoztuk. A Honvéd elleni meccsen megmutattuk, hogy van bennünk potenciál, hiszen a védekezésünk rendkívül magas szintű volt, támadásban pedig nagyszerű lehetőségeket teremtettünk, amelyekbe olykor hiba csúszott, de maradt két hetünk, hogy a mindent eldöntő párharcra kijavítsuk őket – nyilatkozta Varga Péter.


Az utolsó forduló komoly izgalmakat hozott, hiszen a 4 perces kiállítás miatt a Honvéd felzárkózott a végjátékra, míg a BVSC ellen a Vasas meglepően nagy derbit játszott, és nyert is. A szurkolók örülhettek a végén, de mit szólt a mester a váratlan fejleményhez?


– A másik meccsel nem foglalkoztam, de a drukkerek miatt természetesen örülünk, hogy hozzánk került a pályaelőny, így azért könnyebb lesz. Az első meccset parázs hangulatban, szabadtéren vívhatjuk, remek pólóélmény lehet, ha megnyerjük a meccset. Ha nem, akkor semmit sem ér a pályaelőny. A meccs után egyből ez nem kötött le, az már inkább, hogy Lukas Seman kétmeccses eltiltást kapott a kiállítása miatt, ez pedig komoly veszteség. De még nélküle is meg kell mutatnunk, hogy jobbak vagyunk a BVSC-nél, ezzel visszavágva az alapszakaszban elszenvedett vereségekért – zárta határozott kijelentésével a beszélgetést a Pepe becenéven ismert szakember.


A felsőház végeredménye

1.      Szolnok     8     8     0     0     109    –     50      66

2.     Eger     8     6     2     0     107    –     70     56

3.     OSC     8     4     0     4     89     –    75     48

4.     FTC    8     3     1     4     69    –     92     43

5.     Szeged     8     4     0     4     77     –    67     36

6.     BVSC    8     3     1     4     80    –     87    33

7.     Honvéd     8     0     1     7     57    –     84    32

8.     Vasas     8     1     1     6     59    –     122    27

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában