Szeged és környéke

2016.03.18. 09:17

Több napon át korlátozások lesznek a Szabadkai úti vasúti átjárónál

Szeged belterületén a Cegléd-Szeged vasútvonal és az 5-ös számú főút (Szabadkai út) szintbeli kereszteződésében, a vasúti átjáróban pályafelújítási munkákat végeznek a MÁV megbízásából.

delmagyar.hu

A kivitelezési munkák miatt március 22-től 24-ig, Kiskundorozsma és Szeged állomás között a Bugac InterCity (IC 718) helyett vonatpótló buszok közlekednek, illetve március 23-án és 24-én Szegedről az első személyvonat korábban 4 óra 35 perckor indul.  A vágányzári menetrend megtalálható a MÁV-csoport honlapján.


A munkálatok ideje alatt a közúton közlekedőknek is lezárásokra kell számítaniuk a következő napokon:

-       Március 22-én 18 órától 23 óra 10 percig félpályás útlezárás lesz, a közúti forgalomváltakozóan, jelzőőrök irányítása mellett zajlik.   

-       Március 22-én 23 óra 10 perctől március 23-án 4 óráig teljesen lezárják az átjárót, az autósoknak kerülni kell:

o   a Szegedről Röszke irányába közlekedőknek az 5-ös úton (Moszkvai krt.) vagy Móravárosi krt. – 55 sz. főút – 502-es sz. (reptér mellett haladó) összekötő úton,

o   a Röszkéről Szeged irányába közlekedőknek az 502-es sz. (reptér mellett haladó) összekötő út - 55 sz. főút - 5-ös úton (Moszkvai krt.) vagy Móravárosi krt. útvonalon.

-       Március 23-án 4 órától 8 óráig félpályás útlezárásra kell számítani, a közúti forgalom váltakozóan, jelzőőrök irányítása mellett történik. 

             

A terelés idején a járművezetők a sárga színű útirányjelző táblákat követve érhetik el úti céljukat, kerülhetik el a lezárt vasúti átjárót.  A lezárás ideje alatt érvényes vasúti és közúti korlátozásokról tájékozódhatnak a www.mavcsoport.hu weboldal MÁVINFORM híreiben és a MÁVDIREKT 06 40 49 49 49-es telefonszámán, továbbá a www.utinform.hu weboldalon és az ÚTINFORM vonalán, a 00 36 1 336 2400-ás telefonszámon.


A vasúttársaság kéri a lakosság és a közúton közlekedők türelmét és megértését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!