Hetedik helyen végzett a női labdarúgó NB I.-ben a KÉSZ-St. Mihály-Szeged

2024.05.12. 15:19

Ötössel búcsúztak a szezontól

A női Simple liga labdarúgó NB I. utolsó, 22. fordulójában a KÉSZ-St. Mihály-Szeged együttese 5–1-re legyőzte a Budaörsöt, így a tabella hetedik helyén zárta a sorozatot.

Mádi József

A szegedi lányok a hetedik helyen fejezték be a bajnokságot.

Fotó: KÉSZ-St. Mihály-Szeged

Esélyeshez méltón kezdte a mérkőzést a hazai alakulat, és az első bő félórában el is döntötte a három pont sorsát. A 17. percben Trbojevics Ivana három védő gyűrűjében vett át egy harminc méteres átadást, majd 15 méterről gyönyörűen átemelte a kapust, 1–0. Nem sokkal később, a 28. percnem megint Trbojevics következett, aki még a kapust is kicselezte, és a gyönyörű szóló végén kettőre növelte az előnyt.

A 34. percben Szabó Dóra egy jobb oldali beadást két méterről térdelt a kapuba, neki ez volt élete első NB I.-es találata, 3–0.

A folytatásban is a szegedi csapat játszott fölényben, de mindezt tehette is, hiszen az ellenfél nem igazán fejtett ki komoly ellenállást.

A szünet utáni első negyedóra újabb két szentmihályi gólt hozott: előbb az újrakezdést követően nem sokkal, a 47. percben Szabó Dóra ügyesen a védő elé lépett, hátulról felrúgták, a jáékvezető tizenegyest ítélt, a büntetőt pedig Sanda Malesevics magabiztosan a jobb alsó sarokba lőtte, 4–0. Az 57. percben egy kapu előtti kavarodást Sovány Dorina góllal büntetett, 5–0.

A hajrában a vendégeknek sikerült szépíteni, mégpedig Hyrchyts bombagóljával, ám mindez nem tudta elrontani a KÉSZ-St.Mihály-Szeged évzáró örömét és a könnyed sikert.

A szegediek ezzel a fölényes és nagyszerű győzelemmel a hetedik helyen fejezték be az NB I.-et: azonos pontszámmal zártak, mint az Astra és a Soroksár is (21-21), de a jobb gólkülönbségnek köszönhetően megelőzték a két riválisukat a tabellán.

Vajda Fangyó: – A meccsnek nem igazán volt komoly tétje az ellenfél szempontjából, de mi a hetedilk vagy a nyolcadik helyet szerettük volna megcsípni. Ez szerencsére így alakult, a lányok is úgy mentek bele a meccsbe, hogy nyerni akarunk, és ha lehet, minél nagyobb gólkülönbséggel. Ez össze is jött, így szépen zártuk a szezont.

KÉSZ-St. Mihály Szeged–Budaörs 5–1 (3–0)
Simple liga női labdarúgó NB I., 22. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, 200 néző. Vezette: Fehérvári Patrik (Juhász Dóra, Jávorka Eliza).
KÉSZ-St. Mihály-Szeged: Krstovic – Marlanovics, Koszo (Ónodi, 62.), Nagy L. (Horváth L., 80.), Szabó D., Sajti, Sovány (Futaki, 62.), Malesevics, Balázs (Farkas N., 62.), Trbojevics (Papp Sz., 80.), Németh Zs. Vezetőedző: Vajda Fangyó.
Budaörs: Csapó Z. – Sárosi, Tsikan (Proháczik, 72.), Oláh B., Berencsi, Skryhanava (Hiba, a szünetben), Balázs-Hegedűs, Dencz, Kajdy, Hirchyts, Sólyomvári (Kecskeméti, 57.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Gólszerzők: Tribojevics (17., 24.) , Szabó (34.), Malesevics (49., 11-esből), Sovány (57.), ill. Hirchyts (72.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában