Női vízilabda OB I.

2024.03.14. 12:41

Itthon is kikapott a Szeged a Tatabányától

8–4-es szombati, idegenbeli vereség után szerdán este a Tiszavirág Sportuszodában 7–5-re kapott ki a Zue.hu Szegedi VE női vízilabdacsapata az OB I.-es 3. fordulóban a Tatabányától.

Becsei Dávid

A Szegedi VE női vízilabdacsapata.

Fotó: Karnok Csaba

Baksa Borbála révén még a szegediek szereztek vezetést az első negyed elején. Ezután viszont sokat hibáztak a hazaiak, miközben a Tatabánya ontotta a gólokat. A második negyed közepén már 4–1-re vezettek a vendégek, a nagyszünetig 4–2-re módosult az állás.

Gólképtelennek bizonyult a Szeged a harmadik negyedben, miközben kettőt kapott, ez pedig megpecsételte a három pont sorsát. Az utolsó nyolc perc 2–6-ról indult. Még indítottak egy nagyobb felzárkózási rohamot Szabó Tamás tanítványai, de két kihagyott ötméteres és két zúgó kapufa mellett ez csak arra volt elég, hogy 5–7-re kozmetikázzák a végeredményt.

Szombaton 17 órától a Szegedi VE női csapata a szerdán a Szentest legyőző UVSE-t látja vendégül.

Szabó Tamás, a Szeged vezetőedzője: – Nehéz leplezni a csalódottságot, a Tatabányának viszont gratulálok, mert nagyon összeszedetten vízilabdáztak. Ismét úgy éreztem, hogy bátortalanok a lányok, aminek nem értem az okát. Miután elúszott a hajó, átszakadt a gát és elkezdtünk jobban játszani. A nyáron elkezdett munka közepénél járunk, így még rengeteg meló vár ránk. A legfontosabb, hogy nagyobb önbizalommal kellene játszania a csapatnak a jövőben.

Zantleitner Krisztina, a Tatabánya vezetőedzője: – Elképesztően örülök a győzelemnek, gratulálok a csapatnak. Az első negyedben a hibák ellenére nagyot küzdöttünk, védekezésben rengeteget segítettek a jó blokkok a remekül védő kapusunknak. Két hete elvesztettük a centerünket, így támadásban picit másképppen kell játszanunk. Nagyon örülök, mert ez a ritka pillanatok egyike, amikor Szegeden pontot tudunk szerezni.

Zue.hu Szegedi VE–Tatabánya 5–7 (1–2, 1–2, 0–2, 3–1)
MOL női vízilabda OB I., 3. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 50 néző. Vezette: Berki, ifj. Kádár.
Szeged: Gyöngyösi – Szabó K. 1, Pap 2, Tátrai, Pádár B., Botka, Bereczki. Csere: Baksa B. 2, Bocskay, Gálicz, Miklós D., Hasznos. Vezetőedző: Szabó Tamás.
Tatabánya: Kovács Do. – Zantleitner H. 1, Zantleitner N., Zink, Orbán 2, Németh 1, Kurucz 2. Csere: Rend, Nagy J., Szabó J. 1. Vezetőedző: Zantleitner Krisztina.
Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 4/0.
Ötméteresből: 2/0, ill. 2/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában