Dübörög az ovikommandó Vásárhelyen

2024.04.25. 08:00

A nagypiacon folytatódik a sikeres növény-cserebere

Tábori Szilvia

A kertészkedést áthatja a pozitív hangulat. Ebben osztoznak a közösség tagjai. Fotó: Gyarmati Dorka

Olyannyira népszerű volt az április eleji első növény-cserebere a vásárhelyi Tabáni templom melletti kis piacon, hogy további alkalmakat szerveztek a csapat koordinátorai. Április 27-én, szombaton 9 és 11 óra között a Szabadság téri piacon lehet őket megtalálni, ezt további két alkalom követi: május 11-én szombat délelőtt 9 és 11 óra, majd június 7-én, pénteken délután 17 és 19 óra között. 

Ahogy az első alkalommal, úgy ezentúl is tilos a pénzforgalom. Ám helyette lehet vinni cserenövényt, vagy valutának teafüvet, virágmagot, lekvárt, szörpöt, savanyúságot, almát, müzliszeletet, bort, kristálycukrot, vagy bármit, aminek a növény felajánlója örülhet.

A legutóbbi találkozót is a mindezidáig a közösségi oldalon működő, már 2700 fős Növény Cserebere Közösség Hódmezővásárhely rendezte meg. A csoport egyik alapítója, Gyarmati Dorka sem számított ekkora sikerre, azon felbuzdulva szervezték meg a következő alkalmakat. Ráadásul rengeteg felajánlás érkezett, zebrapletykától a mogyoró bokron át a gesztenyefáig, amelyeket az úgynevezett ovikommandó keretében óvodáknak és iskoláknak adományoztak. A jótékonysági akció ezúttal sem marad el, sőt, várják az intézmények jelzéseit, hogy milyen növényeket fogadnának szívesen. 

Mint azt a csoport alapítója, Gyarmati Dorka legutóbb lapunknak elmondta, valódi közösséggé formálódtak. A cserebere oldal tagjai közül sokan szinte a semmiből, minimális tudással vágtak bele a kertészkedésbe, majd a gyakorlottabbak segítségével felvirágoztatták udvarukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában