Szavazás

2016.08.03. 18:44

Elbontják a lőteret a fedett uszoda útjából

Az Etelka soron épülő fedett uszoda parkolóját tervezik arra a területre, ahol jelenleg a lőtér épülete és a modellező pálya rendezetlen bódéi állnak.

Dombai Tünde

 Ezek bontására szerdán bruttó 80 millió forintos keretösszeget szavazott meg a közgyűlés pénzügyi bizottsága. Szentgyörgyi Pál (MSZP) gazdasági alpolgármester elmondta, a jogi problémák rendeződtek, magyarán hatósági segítséggel sikerült eltávolítani a lőtér eddigi bérlőjét. Mindkét épület bontására közbeszerzést írnak ki, ezért az árak csak hozzávetőlegesek. A testület a lőtérére 49,5 millió forintot, a másik pályára 16,7 milliót különített el. A munkálatok előreláthatólag szeptemberben elkezdődnek.

 

Megírtuk: Póda Jenő (KDNP) kardoskodott a közgyűlésen a lőtér fennmaradásáért, mondván „meg kellene menteni az Alföldön egyedülálló lőteret a jól működő olimpiai sportegyesületnek". Botka László (MSZP) akkor válaszul felsorolta a problémákat a javaslatára. Többek között azt, hogy az ott működő Szegedi Városi Lövészklub ellen végrehajtási eljárás folyik, 2012 óta nem adott le beszámolót, az adószámát törölték, nincs működési engedélye. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!