Szavazás

2016.05.12. 10:30

Tíz évre is elveszítheti a jogosítványát Demcsák Zsuzsa

Demcsák Zsuzsát ittas vezetésen kapták a rendőrök. A bírósági eljárás során most kiderülhet, mi mindent követett el eddig az utakon.

A Bors egy hete elsőként írta meg: a Mokka műsorvezetőjét május 2-án, hajnalban kapták ittas vezetésen a rendőrök. A jogosítványát csak a kihallgatása után vették el, de a jelek szerint hosszabb időre búcsút mondhat tőle.

– Hónapokban vagy években kell meghatározni a büntetést: a legkevesebb egy hónap, a leghosszabb tíz év, és a kettő között bármilyen ítéletet hozhat a bíróság – mondta dr. Vidákovics Bé­la a Borsnak azzal kapcsolatban, mennyi idő­re ugorhat Zsuzsa jogsija.

– Amennyiben már nem az első a­lka­lom, hogy a jogosítványát be­­vonják, akkor általában hosszabb időre veszik el, és az ítélet súlyosbodik - tette hozzá a jogász.

Demcsák Zsu­zsa nem elő­ször maradt jogsi nélkül: 2014 októberében fél évre ugrott az engedélye, mert túl sok büntetőpontot szedett össze.

Az ügyvéd azt mondja, a bíróságon most az is kiderülhet, hányszor vétett eddig a KRESZ ellen.

- Valószínűleg az ügyész súlyosító körülményként hivatkozik majd erre – mondta dr. Vidákovics, aki nem tartja kizártnak, hogy még a nyári szünet előtt ítélet születik Demcsák ügyében.

Borsonline.hu


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!