Sport

2022.05.25. 11:17

Előre aláírták volna

Újabb két magyar bajnoki nyolcas döntőt rendeztek a vízilabda-utánpótlásban. A leány ser­­dülők között a szentesiek a ne­­gyedik helyen végeztek, míg a Szegedi Vízipóló Suli fiú gyermekcsapata nyolcaddiként zárta a bajnokságot.

Munkatársunktól

Óriási dolog, hogy a ne­­gyeddöntőben legyőztük a BVSC-t. Még augusztusban volt egy kupa, amikor megállapítottuk, hogy ez a 2006-os korosztály nagyon erős. Akkor az egyik klubvezetőnk azt mondta, a szezon végén éremért játszik majd ez a csapat. Azonnal aláírtam volna, most viszont szomorkodtunk, hogy nem éremmel zártunk – árulta el lapunk érdeklődésére a világbajnok vízilabdázó, Brávik Fruzsina, aki jelenleg a Prointerier Yordo Szentes serdülőcsapatának a vezetőedzője. 

A KSI elleni elődöntőben 6–5-ig pariban volt a Szentes, utána viszont éltek a fővárosiak a lehetőségeikkel. A bronzmeccsen a még erősebbnek vélt Ferencváros volt az ellenfél. 

Az FTC még a KSI-nél is komolyabb játékerőt képvisel, éppen emiatt nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy a 16–7-es vereségből felálltak. A zöld-fehérek ellen 11–11-ről indult az utolsó negyed, de teljesen elkészültünk fizikálisan, és kikaptunk négy góllal. Nagy potenciált érzek ebben a korosztályban, remélem, az ifjúságiaknál visszavágunk jövőre – összegezte a nyolcas döntőt. 

Eredmények, bajnoki nyol­­cas döntő, leány serdülő, ne­­gyeddöntő: BVSC–Prointe­rier Yordo Szentes 9–11. Elődöntő: KSI–Prointerier Yordo Szentes 16–7. Bronzmérkőzés: Ferencváros–Prointerier Yordo Szentes 16–12. Döntő: UVSE–KSI 15–6. 
Fiú gyermek, negyeddön­­tő: Vasas–Szegedi VPS 13–12. Az 5–8. helyért: OSC–SZVPS 20–6. A 7. helyért: SZVPS–Szolnok 5–15. Döntő: UVSE–KSI 14–10. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!