Együttműködés

2024.05.08. 11:39

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Szerencsejáték Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet

A több mint egy évtizedes együttműködést magasabb szintre emelő, stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szerdán. A megállapodás keretében a nemzeti lottótársaság vállalta, hogy a jövő évben dedikált sorsjegyet vezet be, amellyel újfent a segélyszervezet munkáját támogatja.

MW

A nemzeti lottótársaság vállalta, hogy a jövő évben dedikált sorsjegyet vezet be, amellyel újfent a segélyszervezet munkáját támogatja

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

Az Ökumenikus Segélyszervezet az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: 

a Szerencsejáték Zrt. 2012 óta elkötelezett támogatója a segélyszervezetnek, és több száz millió forinttal támogatta a karitatív szervezet szakmai munkáját. Olyan programok sikeréhez járulhatott hozzá, amelyek célja a rászorulók megsegítése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása, illetve az esélyteremtés 

– közölték.

Hozzátették: az Ökumenikus Segélyszervezet a forrásokat többek között a logisztikai infrastruktúrájának fejlesztésére, óvodák és hajléktalanszállók korszerűsítésére, edukatív foglalkozások, nyári táborok megvalósítására, továbbá a nehéz helyzetbe került családok támogatására fordította.

Emellett a segélyszervezet a nemzeti lottótársaság megbízásából 2012 óta működteti a Játék határokkal elnevezésű programját, amelynek célja a játékfüggőség átfogó kezelése preventív iskolai, tanodai képzésekkel, továbbá az ország hét városában – Budapesten, Debrecenben, Miskolcon, Kaposváron, Orosházán, Sopronban és Szolnokon – információs pontokat működtet a szenvedélybetegek, valamint a hozzátartozóik számára egyéni és csoportfoglalkozásokkal.

Közölték: 

ezt az együttműködést emeli magasabb szintre a szerdán aláírt stratégiai partnerségi megállapodás. A Szerencsejáték Zrt. vállalta azt is, hogy a jövő évben bevezet egy dedikált sorsjegyet, amellyel szintén a segélyszervezet munkáját támogatja.

A közleményben idézték Mager Andreát, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatóját, aki szerint a társadalmi felelősségvállalás a Szerencsejáték Zrt. megalakulása óta a vállalat egyik meghatározó értéke és törekvése. Hozzátette: 

az elmúlt több mint egy évtizedben az Ökumenikus Segélyszervezet kiváló társnak bizonyult abban, hogy a közösen nyújtott segítség ott hasznosuljon, ahol arra a legnagyobb szükség mutatkozik, a most aláírt stratégiai megállapodás célja pedig az, hogy elmélyítse és keretbe foglalja a két szervezet közötti együttműködést, és még jobban hozzájáruljon a társadalmi értékteremtéshez.

Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatóját idézve azt írták, 

a Szerencsejáték Zrt. az elmúlt bő évtizedben az segélyszervezet egyik legmeghatározóbb partnerévé vált, és mély szakmai együttműködést alakítottak ki a játékfüggőség megelőzése és kezelése, illetve a szegénység elleni küzdelem területén is.

 Kiemelte: az elmúlt évek szuperkoncertjei, közös kampányok és rendezvények emberek százezreit hívtak összefogásra, sőt a vállalat munkatársai is kiemelkedő mértékben segítik önkéntesként a segélyszervezet munkáját. A szerdán aláírt megállapodás pedig ennek az évről évre fejlődő együttműködés folytatásának, továbbépítésének ad biztos keretet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában