Riói olimpia 2016

2016.08.03. 13:10

A WADA vezetője kész a reformokra

A jelenlegi rendszer nem rossz, de lehet rajta javítani - mondta a NOB ülésén.

MTI

Kész a  reformokra Craig Reedie, a Nemzetközi Antidopping Ügynökség (WADA)  vezetője, aki ezt arra reagálva jelentette ki, hogy Thomas Bach, a  Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke kedden azt mondta:  világszerte felül kell vizsgálni a doppingellenőrzési rendszert.    


Reedie a NOB teljes ülésén, Rio de Janeiróban úgy fogalmazott:  a jelenlegi rendszer nem rossz, de lehet rajta javítani. Egyúttal  visszautasította a Bachtól érkezett kritikát, amely szerint a WADA  túl későn reagált az Oroszországot érintő doppingbotrányra.  


Reedie szerint az sem volt hiba, hogy röviddel a riói játékok  rajtja előtt hozták nyilvánosságra az úgynevezett  McLaren-jelentést, mert úgy véli: az abban megfogalmazott  eredmények olyan sokkolóak voltak, hogy azokat nem lehetett  visszatartani.  


Kedden, a NOB 129. teljes ülésének kezdetén Bach azt mondta, át  kell gondolni a WADA működését. A német sportdiplomata ismét  felhívta a figyelmet arra, hogy a NOB-nak korlátozottak a  lehetőségei a doppingellenes harcban.   


A július közepén nyilvánosságra hozott McLaren-jelentés  megállapította, hogy Oroszországban központilag irányított  doppingolás folyt. A WADA fővizsgálója, Richard McLaren emiatt a  teljes orosz küldöttség kizárását javasolta a riói olimpiáról, erre  azonban végül nem került sor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!