Ország-világ

2016.07.27. 21:20

Nem hibázott a francia rendőrség Nizzában

A biztonsági szervek "klasszikus" veszélyek elhárítására, fegyveres támadókra, vagy robbantókra készültek fel.

A francia rendőrség nem hibázott Nizzában a 84 halálos áldozattal járt teherautós merényletkor, készültsége megfelelő volt - erre jutott a francia rendőrség felügyelő szerve, amely szerdán tette közzé vizsgálódásának eredményét.

"Tekintettel arra, hogy az esemény (a tűzijáték) az ilyenkor megszokott volt... és nem volt tudomás semmilyen külön veszélyről, a rendőrségi művelet összességében megfelelő volt" - mondta Marie-France Moneger-Guyomarch, a felügyelőszerv igazgatója sajtótájékoztatón. Hozzátette, hogy a biztonsági szervek "klasszikus" veszélyek elhárítására, fegyveres támadókra, vagy robbantókra készültek fel, nem pedig teherautós tömeggázolásra, amely mind példátlanságával, mind pusztító erejével minden elképzelhetőt felülmúlt.

A nizzai merénylet július 14-én este történt: a tengerparton a tűzijátékban gyönyörködő tömegbe hajtott nagy sebességgel egy tunéziai származású dzsihadista, és két kilométeren át megpróbált minél több embert halálra gázolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában