Helyi sport

2016.07.28. 11:31

FKSE-Algyő: Laluska befejezi, de erős marad a csapat

A férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportjának idei bajnoka, az FKSE-Algyő csapatgyűléssel kezdte az új idényt. Kiderült, hogy Laluska Balázs befejezi a játékot, de Dankó Ervin vezetőedző szerint továbbra is nagyon erős lehet az együttes, amelynek különleges motivációt is talált.

Papós Tamás

A Békés honlapján számba vették a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportjának bajnokesélyeseit, erre a listára pedig nem fért fel az FKSE-Algyő. A címvédő. Dankó Ervin vezetőedző elárulta: egy privát facebookos csoportban ezt motivációként meg is osztotta a játékosokkal. Főként mert a nyitófordulóban pont a Békéshez látogatnak majd.


Ott lesznek új arcok is, de a publikum hiányolhat is majd pár játékost. Főleg Laluska Balázst, aki befejezi a játékot. Helyette viszont ott lesz a védőfalban a MOL-Pick Szeged egykori csapatkapitánya, Herbert Gábor, aki Csurgóról érkezett.


 – A játékot folytatni akartam, de nem az NB I-ben, ráadásul Szegedre akartunk költözni, hiszen a családdal a városban képzeljük el a jövőnket. A harmadosztályba nem akartam menni, így az Algyő kézenfekvő állomásnak tűnt a karrieremben. Elképzelhető, hogy itt már a támadójátékban is segítenem kell, de ezt majd meglátjuk, egyelőre legyenek meg a biztos alapok a saját kapunk előtt – nyilatkozta a csapat Facebook-oldalának Herbert, aki egy betegség miatt még nem tud edzésbe állni, de bízik benne, hogy szeptemberig az orvosok is engedélyt adnak a munka elkezdésére.


Rajta kívül csatlakozott a kerethez a Kiskunfélegyházáról visszaigazoló Szélpál András és a MOL-Pick Szegedtől érkező Velky Péter. Laluska mellett Szepesi Dániel, Kardos Róbert, Farkas József és a csapatkapitány Varga Balázs is abbahagyta a játékot, míg Pál Ádám Németországba igazolt.


– Szinte csak visszavonulók távoztak, őket pedig pótoltuk, míg más változás nem történt. Ez pedig erősödést jelent összességében, hiszen a bajnokcsapatból egy kivétellel minden aktív játékost meg tudtunk tartani – kezdte a beszélgetést Dankó Ervin vezetőedző. – Az előző szezon alapján néhány játékosunk kapott ajánlatokat, de elutasították őket. Az összeszokott társaság tehát együtt maradt, ami nagy erősségünk lehet.

Az FKSE-Algyő a legjobb négy közé jutást tűzte ki céljául.

Bejelentés


[namelink name="Laluska Balázs"],

a FKSE-Algyő

volt játékosa


– Befejezem a kézilabdázást. Ez nem okozhat meglepetést, hiszen már az előző szezon végén is szóba került a téma, de nem akkor akartam meghozni a döntést. Otthon is mondtam idény közben, hogy utoljára serdülőkoromban éreztem magam ilyen kellemesen a pályán, de az előző év nemcsak komfortos volt, hanem tanulságos is, hiszen rájöttem, mivel is szeretnék foglalkozni a jövőben. Edzőként folytatom a munkát az FKSE-Algyő utánpótlásának legfiatalabb korosztályainál. Az időmbe már nem férne bele a játék, ráadásul a családomtól sem akarom elvenni az esti időszakokat. A következő egy év biztosan a szüneté lesz, utána is már csak valami isteni jel esetén kezdeném újra a játékot, és akkor sem valószínű, hogy NB I/B-s szinten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában