Szeged és környéke

2016.07.27. 16:08

Hatalmas homokkrokodil szabadult el a Laposon

- Nem célunk, hogy bárkit is ijesztgessünk vele - mondta Szivos Sándor, miközben a Laposon található homokkrokodil fejét formázta szerda reggel, majd hozzátette: a városi művészetet szeretnék kihozni a vízpartra.

Máté Gergely

A krokodil hossza körülbelül 6 méter, minden testrészét, kivéve a fogakat, kézzel formázták, de mielőtt elkezdhették a munkát, el kellett takarítani a szemetet a partról. – Reméljük, hogy ezzel felhívjuk a figyelmet arra, hogy milyen értékes a Lapos – mondta Horváth Csilla pedagógus.

 

Hatalmas homokkrokodil szabadult el a Laposon



A homokból tapasztott ragadozó nem az első példány a Tisza partján. Tavaly ugyanígy Szivos vezetésével építettek már egyet, de az ország és Európa több pontján is elszabadítottak egy-egy példányt. – Az elsőt a horvát Rab-szigeten építettük, utána pedig a Körös-torokban, a Szikin és idén már Bulgáriában is csináltunk krokodilt – sorolta Horváth Csilla.


Külföldön a többi ott nyaraló is segített nekik az építkezésben, azonban itt nem népszerű a lapátmunka, a saját ismeretségi körükből toboroztak segítőket. Ezenkívül keresnek még új formákat, amelyeket a vízpartokon felépíthetnek. – A krokodilokat azért kezdtük el építeni, mert klasszikus vízi téma, de lehet, hogy valamikor elkezdünk sellőket építeni – gondolkozott el a pedagógus.

 

Hatalmas homokkrokodil szabadult el a Laposon



Szivosékat a krokodiljaik népszerűsége nyomán egy törökországi homokvárépítő bajnokságra is elhívták. Szerintük ahhoz, hogy ott helytálljanak, sokkal nagyobb szervezés és csapatmunka szükséges, így nem indultak a versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!