Bulvár, celeb

2016.07.22. 12:33

Pavarotti örökösei nem adják Trump kampányához a Nessum Dormát

Luciano Pavarotti örökösei nem akarják, hogy Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt választási kampányában felhasználják a sztártenor híres áriáját, a Nessun dormát.

"Közvetlen családtagokként szeretnénk emlékeztetni arra, hogy a testvériség és a szabadság értékei, amelyeket Luciano Pavarotti mindvégig vallott művészi pályafutása során, teljesen összeegyeztethetetlenek a Donald Trump elnökjelölt által kínált világlátással" - tiltakozott az énekes három lánya, Lorenza, Giuliana és Cristina, valamint özvegye, Nicoletta Mantovani Pavarotti csütörtök este Rómában olasz és angol nyelven kiadott közleményében.  


Trump választási gyűlésein gyakran csendül fel Pavarotti előadásában a Giacomo Puccini Turandot című operájából származó ária, amelynek végén háromszor hangzik el, egyre nagyobb hangerővel, a Győzni fogok! (Vincero) kifejezés.  


Az ária az olasz tenor védjegyévé vált és közrejátszott abban, hogy Pavarotti minden idők egyik legnépszerűbb operaénekesévé vált.  


Az énekes 2007-ben hunyt el 71 évesen, hasnyálmirigyrákban.  


Korábban több rockzenekar és popsztár tiltakozott zenéjének Donald Trump kampányában való felhasználása ellen, legutóbb a Queen együttes. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!