Makó és környéke

2016.07.16. 12:59

Testépítésben világbajnok a makói rendőr

Makó - Világbajnok lett a Mr. Police címet többször is elnyert makói testépítő rendőr, Debreczeni Gábor. 16 éves kora óta edz - bár úgy érzi, most elérte a csúcsot, továbbra sem hagyja abba.

Szabó Imre

A makói [namelink name="Debreczeni Gábor"] testépítőként volt már többszörös magyar bajnok, második az Európa-bajnokságon és világkupa-győzelmet is magáénak tudhat, világbajnokságot azonban most nyert először. Az olaszországi Padovában a nem hivatásos testépítők világszövetsége által rendezett versenyen az extra magasságúak kategóriájában indult – Gábor 180,5 centi magas, 100 kiló –, és szerzett aranyérmet a közelmúltban.


A testépítést a most 39 esztendős rendőr 16 éves korában kezdte, mert úgy érezte, nagyon vékony. Tekintélyt parancsoló külseje már abban az időben is segítette munkáját, amikor még a makói kapitányságon dolgozott a nyomozó alosztály vezetőjeként – most a megyei kapitányságot erősíti, a humánigazgatási szolgálat kiképzőcsoportjának tagja címzetes alezredesi rangban.

 

 A makói Debreczeni Gábor 23 éve testépítő.

A makói Debreczeni Gábor 23 éve testépítő.

Az ország legerősebb rendőre azt mondja, a testépítés egyben életforma is és ennek jegyében egészségesen él, nem fogyaszt alkoholt. Ha nincs versenyidőszak, heti négyszer, ha épp megmérettetésre készül, ötször-hatszor edz egy-másfél órát. Hozzáteszi: a testépítés tulajdonképpen napi 24 órás elfoglaltság, hiszen oda kell figyelnie az étrendre, sőt rendszeresen diétázik is – a világbajnokságra készülve csaknem fél éven át volt erre szükség. Hangsúlyozza, táplálékkiegészítőkből csak olyat fogyaszt, ami szigorúan ellenőrzött, legális. Az egészséges életmódnak kollégái körében is nagyon sok hívet szerzett – van, akinek edzési, táplálkozási tanácsokat is ad.


Debreczeni Gábor néhány évvel ezelőtt, amikor először nyerte el a Mr. Police címet, azt mondta, zsaru akar maradni, szereti a hivatását, a profi testépítő karrier nem vonzza. Világbajnokként is hasonló a véleménye. Bár többen megkérdezték tőle, hogy most, a csúcsra érve nem tervezi-e a visszavonulást, neki ez egyelőre esze ágában sincs. Érdekes, hogy felesége, Edit is testépítő – igaz, ő nemigen jár versenyekre, inkább az alakformálás miatt edz. Nem is az edzőteremben, hanem közös hivatásuk révén ismerkedtek meg. Kislányuk, Anita 9, kisfiuk, Kristóf 3 éves. Gábor büszkén jegyzi meg: ő néha már utánozza édesapja testépítő pózait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!