Szentes és környéke

2016.07.16. 14:30

Apát most már csak a kispárnával ölelhetik magukhoz

Nagymágocs - Átutaltuk a nagymágocsi Osztáséknak azt a 300 ezer forintot, amit lapunk olvasói gyűjtöttek a családnak.

Kovács Erika

– Nagyon hálás vagyok a Délmagyarország olvasóinak. Gyermekeim nevében is köszönöm, hogy segítséget nyújtanak nekünk a bajban. Köszönöm a többi támogatónknak is, hogy gondoltak ránk – mondta [namelink name="Osztás Andrea"].


Férje, Osztás Ferenc június 5-én telefonált haza utoljára. Öt nappal később Komáromnál találták meg a férfi holttestét a Dunában (2016. június 16.: A Dunában találták meg holttestét: Apa nem ébreszt többé telefonon). Ferenc Komáromban dolgozott, egy ipari parkban. Kéthetente járt haza, de naponta négyszer, ötször is hazatelefonált. Így reggelenként ő ébresztette a gyerekeket, a 12 éves Aidát és a 10 éves ikreket, Kloét és Adriánt. A férfit a múlt héten pénteken helyezték örök nyugalomba.


– Nagyon sokat gondolunk rá, hiányzik Feri. Sokszor szóba kerül, hogy mit is mondana erre vagy arra a szituációra apa – mondta az özvegy. Andrea kispárnát készíttetett a gyerekeknek, amire egy-egy édesapjukkal közös fényképet montíroztak.


– Feri többé nem ébresztheti őket, de a kispárnán lévő fotót magukhoz ölelhetik. Apukájuk most az álomba szenderülésben segíti őket. Így egy kicsit talán könnyebb elviselni az elviselhetetlent. Nekem is lesz egy ilyen párnám, kettőnk közös fotójával. Most készül. Addig Kloé adja néha kölcsön az övét.


Andrea elmondta, még nem kapta meg a halotti anyakönyvi kivonatot. Addig nem kérelmezheti az özvegyi, illetve a gyerekek esetében az árvasági ellátást. – Egyelőre még nincs konkrét elképzelés, hogy mire fordítjuk a pénzt. Tartalékoljuk a nehezebb időkre, hiszen most már Feri fizetésére nem számíthatunk. Köszönjük még egyszer a segítséget!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!