Ország-világ

2016.07.15. 18:57

Újra üzemel az atomerőmű 1-es blokkja

A blokkot egy irányítástechnikai berendezés áramellátásának, azaz betáplálásának kimaradása miatt csütörtökön reggel állították le.

Megszüntették a szakemberek az irányítástechnikai berendezés meghibásodását a paksi atomerőmű 1. blokkjánál, így pénteken kora délután már ismét száz százalékos teljesítményen üzemel.

Kovács Antal kommunikációs igazgató az MTI érdeklődésére elmondta, hogy miután a hibát elhárították a szakemberek, pénteken reggel elkezdték a csütörtökön leállított 1-es blokk terhelését. A reaktor 14.20 perckor elérte a névleges 500 megawattos teljesítményszintjét.

Az atomerőmű 1-es blokkját egy irányítástechnikai berendezés áramellátásának, azaz betáplálásának kimaradása miatt csütörtökön reggel állították le az ilyen esetekre előírt terveknek és a nukleáris biztonsági előírásoknak megfelelően.

Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója az MTI-t tájékoztatta arról, hogy a jogszabályi kötelezettségnek, illetve a mindennapos gyakorlatnak megfelelően a hiba feltárása és elhárítása után kivizsgálják az okait, hogy a jövőben hasznosítsák a tapasztalatokat.

Címkék#atomenergia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában