Ország-világ

2016.07.07. 20:54

Fontos infó a felsőoktatásba jelentkezőknek

Július 12-éig lehet dokumentumot pótolni.

Legkésőbb július 12-éig van lehetőségük a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezőknek arra, hogy benyújtsák még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét - közölte az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a jelentkezők a pontszámításhoz szükséges (és a jelentkezéskor még nem csatolt) dokumentumokat a www.felvi.hu honlapon elérhető E-felvételi Dokumentumok menüpontban tudják feltölteni, és ugyanott követhetik nyomon a jelentkezéssel kapcsolatos dokumentumok elbírálását is.

Ha a feltöltés sikeres volt, a fájl megjelenik a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban - tették hozzá.

Függetlenül a jelentkezési helyek számától, elegendő mindent egy példányban beszkennelni és feltölteni, arra azonban figyelni kell, hogy a dokumentum jól olvasható legyen és tartalmazza a jelentkező személyes adatait. Az egyes dokumentumok feldolgozottsági állapota az E-felvételi Dokumentumok oldalán nézhető meg - írták.

Közölték azt is, hogy a felvételizőknek egyetlen alkalommal van lehetőségük módosítani a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjén, és ezt szintén július 12-éig tehetik meg. Az E-felvételi felületén a Sorrendmódosítás menüpontban rendezhetők át a korábban megadott képzések.

A dokumentumpótlás és a sorrendmódosítás mellett szintén július 12. a személyes adatok módosításának határideje.

A jelentkezési adatait - személyes adatok, megjelölt képzések - minden felvételiző megtalálja az egyes menüpontokon kívül összesítve, nyomtatható formában is az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában, a "jelentkezői státuszlapot" megnyitva.

Ha valakinek valamilyen személyes adata a jelentkezési határidő után változott meg (például költözés miatt a lakcím vagy házasság miatt a név), ezek is módosíthatók a rendszerben, a "személyes adatok" menüpontban - fűzték hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában