Ország-világ

2016.07.07. 16:03

A bevándorlás súlyosbítaná a munkaerőpiaci gondokat

Újabb statisztikák bizonyítják, hogy a bevándorlás egyáltalán nem jelent megoldást Európa munkaerőpiaci problémáira, az csak súlyosbítaná azokat - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön az MTI-nek.

Dömötör Csaba rámutatott: a pár napja közzétett adatok szerint alig több mint 50 bevándorló állt munkába a legnagyobb német cégeknél, miközben csak tavaly több mint 1 millióan érkeztek Németországba.


Az államtitkár egy kölni intézet kalkulációját is ismertette, amely szerint Németországnak 50 milliárd eurós költséget jelent majd a bevándorlás kezelése a következő két évben. 


Miközben az Európai Unió több vezetője lehetőségként tekint a tömeges migrációra, az Európába érkező munkaképes bevándorlók túlnyomó része semmiféle szakképesítéssel nem rendelkezik - fogalmazott a politikus. 


Közölte azt is: a kormány vitatja, hogy a tömeges bevándorlás és a kényszerbetelepítés lehetőséget jelent a foglalkoztatottsági helyzet javítására. A brüsszeli politikát különösen azért tartja elhibázottnak a kabinet, mert Európában rengeteg fiatal küzd elhelyezkedési problémákkal - fűzte hozzá -, a fiatalkori munkanélküliség uniós aránya meghaladja a 20 százalékot, egyes déli tagországokban minden második fiatal állástalan. 


"Azt gondoljuk, hogy Brüsszelnek elsősorban nekik kellene munkát biztosítania" - jelentette ki, hozzátéve: ők itthon vannak Európában, kellő szaktudással rendelkeznek. Mindenekelőtt a már itt született fiatalokkal kellene szolidárisnak lenni - vélekedett. 


"Egyértelmű, hogy a Brüsszel által erőltetett kényszerbetelepítés csak súlyosbítaná az európai munkaerőpiaci problémákat" - szögezte le az államtitkár. "Fontosnak tartjuk, hogy minden magyar ember kifejtse az ezzel kapcsolatos véleményét, ezért is kérünk arra mindenkit, hogy vegyen részt az október 2-i népszavazáson" - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában