Foci EB 2016

2016.07.07. 14:10

Santos szerint ideje értékelni a csapatát, Coleman büszke

A szerdán este döntőbe jutott portugál válogatott szövetségi kapitánya szerint ideje értékelni csapata teljesítményét, walesi kollégája pedig úgy nyilatkozott: büszkén távoznak a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságról.

 A mérkőzést 2-0-ra nyerték meg a portugálok, akik a vasárnapi döntőben a világbajnok németekkel vagy a házigazda franciákkal találkoznak majd.


A portugálok ezt megelőzően egyetlen meccsüket sem nyerték meg a tornán a rendes játékidőben - a csoportszakasz során három döntetlent játszottak, s a harmadik helyen végeztek a magyarok által megnyert négyesben -, és sok kritika érte őket azért, mert unalmasak a mérkőzéseik.


Az első félidőben Wales ellen is csak szenvedtek, de aztán a szünet után Cristiano Ronaldo és Nani góljaival gyorsan eldöntötték a továbbjutás sorsát.

"Egy bizonyos ponton el kell majd ismerniük, hogy Portugália képes lerombolni az ellenfeleket." - mondta újságíróknak Fernando Santos szövetségi kapitány.


A 61 éves szakember 2014 szeptemberében vette át az együttes irányítását, azóta 13 tétmeccset játszottak, s egyet sem vesztettek el, igaz, a walesiek elleni volt az első, amelyet több mint egy góllal nyertek meg. "Mindig van egy játéktervünk, egy a támadásra, egy a védekezésre. - fogalmazott. - Tudjuk, hogy nem mi vagyunk a világ legjobb csapata, de azt is, hogy bárkinek meg tudjuk nehezíteni a dolgát. Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk eddig. Néha élmény nézni a játékunkat, néha kevésbé. Megtettük, amit meg kellett anélkül, hogy azon aggódtunk volna, vajon szép-e a játékunk vagy sem. Inkább arra figyeltünk, hogy jók vagyunk vagy rosszak."


A walesi válogatott szövetségi kapitánya, Chris Coleman azt mondta: nagyon büszke a csapatára, amely a második félidő elején kis időre nem koncentrált eléggé, s emiatt elszállt a reménye arra, hogy bejusson a döntőbe.


"Öt percig nem összpontosítottunk megfelelően, s ha minőséggel találkozol egy elődöntőben, akkor megbüntetnek. - mondta a tréner. - Eddig nyertünk, most rajtunk volt a sor, hogy kikapjunk. Nem kellemes érzés, de gratulálok az ellenfélnek, remélem, megnyeri a tornát." 

Címkék#portugália

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!