Ország-világ

2016.07.06. 00:00

Kovács Zoltán: Brüsszelt meg kell állítani

Egy egyértelmű üzenetet kell küldeni, aminek a leghatékonyabb formája a népszavazás - mondta a kormányszóvivő.

Brüsszelt meg kell állítani a kvóta szerinti betelepítéssel kapcsolatban, és egy egyértelmű üzenetet kell küldeni, aminek a leghatékonyabb formája a népszavazás - mondta a kormányszóvivő kedden este az M1 aktuális csatornán.

Kovács Zoltán szerint egy ilyen, egyértelmű üzenet nélkül Brüsszel és az európai baloldal mindent meg fog tenni, hogy a bevándorláspárti politikát érvényesítse.

Az október elejére kitűzött népszavazással kapcsolatban megjegyezte, hogy - egy regisztrációt követően - a kettős állampolgársággal rendelkező, külhoni magyarok is voksolhatnak majd. Az augusztus közepén induló kampány része lesz, hogy ők is pontosan megtudják, miként vehetnek részt a szavazáson - tette hozzá.

Október 2-ára írta ki a népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban Áder János köztársasági elnök kedden. Orbán Viktor miniszterelnök február 24-én jelentette be, hogy a kormány országos népszavazást kezdeményez a kötelező betelepítési kvótáról. A kérdés úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában