Szeged és környéke

2016.07.06. 19:00

Az óvodában nyáron sem áll meg az élet

Nyáron sem maradnak ingyenebéd és felügyelet nélkül a rászoruló gyerekek Mórahalmon. Az óvodások többsége nyáron is bejár, az általános iskola 395 diákjából 15-20 gyerek vesz részt a nyári foglalkozásokon.

Munkatársunktól

– Az óvodában nincs nyári szünet, folyamatosan fogadjuk a gyerekeket. Kevesebben vannak nyáron, de többen, mint tavaly, amikor még fizetős volt az ellátás – mondta Kosztyu Gyuláné, a mórahalmi Napköziotthonos Óvoda vezetője. Az óvodások 80 százaléka ingyenes ellátásban részesül.


 Az iskolában is növekedés tapasztalható. A mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola 395 diákjából 15-20-an járnak nyáron is iskolába. Nagy részük alsó tagozatos. – Korábban ennyien sem voltak, legfeljebb tízen – kapcsolódott be a beszélgetésbe Kazi Mária. Az iskola igazgatója szerint valószínűleg több szülő nyáron is dolgozik, ez lehet az oka a növekedésnek.

Az óvodában nyáron sem áll meg az élet. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA



A gyerekek hetente egy-két alkalommal ingyen látogatják a fürdőt, ezenkívül kézműves-foglalkozásokat tartanak nekik, filmet néznek és a kötelező olvasmányokat is elolvashatják.


Az óvodások sokat mozognak, úszni járnak, az idő nagy részét a hatalmas udvaron töltik. Kedden délelőtt egy csapat gyurmából tortát készített, míg Soma az egyik óvó nénivel a Délmagyarországot „olvasta". A gyerekek mindig megnézik lapunkban, kinek született kistestvére. Keddi számunk Gyógy-ír mellékletében Somának a répából készült ital tetszett a legjobban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!