Szeged és környéke

2016.06.30. 10:00

Két lábon falatozott a kecske

Kecske, kecske, csacska kecske, / Van-e nálad friss tejecske? / Tíz csöbörrel van itt, mek-mek, / Van itt, mek-mek. / Jut is minden jó gyereknek, / Jó gyereknek - szól az ismert gyermekmondóka. A Szegedi Vadasparkban a kerítésre felkapaszkodó kecske ugyan tejet nem adott, hiszen bak, de a zoocsemegét annál lelkesebben fogadta Szabó Jánostól és feleségétől, Szabóné Cserpnyák Líviától, akik kirándulni érkeztek Bagiról Szegedre. Mint mondták: imádják a vadasparkokat, így a szegedi sem maradhatott ki az úti célok közül.

Salánki Zsófia

– Gyönyörűnek találtuk Szegedet, imádjuk a nagy tereket. A kerékpárjainkat is elhoztuk, hogy azzal járjuk be a várost – mesélte [namelink name="Szabóné Cserpnyák Lívia"], miközben újabb adag finomságot nyújtott át a jószágnak. Hozzátette: a kecskében a legmókásabb a szakálla. Jobban szemügyre véve pont olyan, mint egy emberé, sőt egy sötétebb csík is húzódott benne. Kicsit mintha a többi része már őszülne.

 


Úgy tűnik, a fürgeségéről és kicsit falánk természetéről híres állatnak nem esett nehezére, hogy két lábra állva patájával megtámaszkodjon az állatsimogató kerítésénél azért, hogy a kirándulóktól kicsalogassa a zoocsemegét.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!