Ország-világ

2016.06.27. 08:45

Kilencszáz offshore céget vizsgált eddig a rendőrség

Eddig csaknem kilencszáz offshore céget vizsgált át a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) az offshore-ügyek magyarországi szálainak felderítésére alakított tíz emberből álló nyomozócsoport - írta a Magyar Idők hétfőn, az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján.

A cikk szerint a nyomozásban a rendőrség együttműködik a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, a közbeszerzési hatósággal, valamint a titkosszolgálatokkal, és elemzik például a sajtóhíreket is. 


A rendőrség részleteket nem közölt, azonban a lap információi szerint az offshore-szálak felderítésében szerepe van a külföldi hírszerzéssel foglalkozó Információs Hivatalnak, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnak és az Alkotmányvédelmi Hivatalnak is.


Az offshore-nyomozással párhuzamosan az NNI vizsgálja az Alstom-ügyet is, a lap úgy tudja, hogy a francia járműgyártóval kapcsolatos nyomozás határideje idén augusztus 3-a, de ha szükséges, az időpontot meghosszabbíthatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában