Szeged és környéke

2016.06.27. 10:30

A digitális világra készülnek

Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! elnevezéssel indított programot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, hogy segítse a kis- és középvállalkozásokat a megfelelő digitális és informatikai ismeretek elsajátításában.

Munkatársunktól

Egy európai tanulmány szerint a magyar vállalkozások nagyjából felének nincs weboldala, míg 30 százalékuk szinte semmilyen marketingeszközt nem használ a cége fejlődésének érdekében. Az országos rendezvénysorozat délalföldi nyitóeseményét Szegeden tartották, ahol elmondták, hogy a programban részt vevő vállalkozások olyan szoftverekkel vagy módszerekkel lehetnek gazdagabbak, amelyek a papíralapú vagy elavult informatikai megoldásokat váltják fel. Ebben egy IKT tanácsadó csoport segít, amely ingyenesen felméri a vállalkozások digitális felkészültségét.


Emellett cégre szabottan javaslatokat tesz az informatikai fejlesztési lehetőségekre, illetve az ezek megvalósításához rendelkezésre álló pályázati forrásokról is tájékoztatást ad. A jövő év nyaráig tartó projektben országszerte mintegy háromezer vállalkozást szeretnének elérni.


 A projektről és a csatlakozási lehetőségekről bővebb információ a www.vallalkozzdigitalisan.hu honlapon és Facebook-oldalukon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!