Helyi sport

2016.06.27. 10:02

Tisza-Új KSK: emlékezetből futballoztak

Tiszaszigetre, a Tisza-Új KSK húsz évvel ezelőtti megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokcsapatának emlék- és gálameccsére, amelyen hét gól született, és volt, akinek emlékezetből kellett megoldania a feladatát.

Mádi József

– Pista bá, szerintem eltörtem a bordám munka közben!

– Barátom, ez valaha is gond volt?


A [namelink name="Szalai István"] és egykori játékosa között lezajlott beszélgetés is hűen mutatta, a reflexek nem koptak meg, pedig eltelt két évtized. Húsz évvel ezelőtt nyerte meg a Tisza- Új KSK együttese a Csongrád megyei I. osztályú labdarúgó- bajnokságot, és a sikeredző nem bújt ki a bőréből az ünnep ellenére sem: ha futballról van szó, semmi sem számíthat. Még egy bordatörés sem. Sőt a csapathirdetés előtt, a mester szavai közben síri csend uralkodott az öltözőben – mint annak idején, a nagy menetelés alatt például a Mártély, a Szentes, a Csanytelek, a Kistelek vagy a Mórahalom ellen.


A tiszaszigeti eseménynek megadták a módját a szervezők, hiszen a gálameccs előtt ejtőernyős hozta a mérkőzéslabdát, majd indulhatott a hatalmas hőségben a futball.


– Robikám, mivel tiszaszigeti vagy, te nagyon jól ismered a pálya jobb oldalát, így ott játszol majd középpályást – mondta megint csak Szalai, ami azért, valljuk meg, a kánikulában elég komoly feladat volt a labdarúgótól – helyismeret ide vagy oda.


A gálameccsen a bajnokcsapat nem bírt az utódok és elődök alkotta együttessel, igaz, utóbbiban több fiatal játékos is helyet kapott. Mégsem ők, hanem két rutinosabb játékos, [namelink name="Székely Róbert"] és [namelink name="Miksi Csaba"] volt a főszereplő, akik elosztották az öt szerzett gólt– igazságosan nem lehetett, ezért előbbi háromszor, utóbbi kétszer volt eredményes. A lényeg nem az eredmény volt, hanem az emlékek felidézése és az, hogy a meccsen súlyos sérülést szenvedő Molnár Zoltán minél hamarabb felépüljön.

Tisza-Új KSK Bajnokcsapat–Tisza-Új KSK Utódelődök 2–5 (0–2)


Tiszasziget, 100 néző. Vezette: Madácsi János (Fodor, Kucsora).

Tisza-Új KSK Bajnokcsapat: Ökrös – Jaksa, Bóka, Nagy V., Molnár Z., Kiss R., Suhai, Dóra, Heidriimon A., Bajusz J. Játszottak még: Varga Z. (kapus), Róka, Jáksó, Puskás T., Szalai Sz. Edzők: Szalai István, Kántor Ferenc.

Tisza-Új KSK Utódelődök: Szűcs M. – Ádelhardt, Hevesi, Túri, Illés T., Takács L., Batik S., Székely, Miksi, Kószó K., Száz. Játszottak még: Udvari (kapus), Drágity, Rabi. Edzők: Cs. Tóth Zoltán, Kőhalmi István.

Gólszerzők: Bajusz J., Simon A., ill. Székely (3), Miksi (2).


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában