Foci EB 2016

2016.06.27. 16:45

Elképesztő, de Izland jutott a legjobb nyolc közé - Anglia-Izland 1-2

Az angolok egy büntetőből szereztek vezetést, aztán percek alatt megfordította Izland a meccset. Onnantól Rooney-ék hiába futottak az eredmény után.

nmgr

Nyolcaddöntő

Anglia-Izland 1-2 (1-2)

Nizza 21.00, v: Damir Skomina (szlovén)


Anglia: Hart - Walker, Smalling, Cahill, Rose - Dier (Wilshere a szünetben), Rooney (Rashford 87'), Alli - Sturridge, Kane, Sterling (Vardy 60')

Izland: Halldórsson - Savarsson, Árnason, Sigurdsson, Skúlason - Gunnarsson, Sigurdsson, Gudmundsson, Bjarnason - Sigthórsson (E. Bjarnason 76'), Bödvarsson (Traustason 89')


Gól: Rooney (4' büntetőből), ill. R. Sigurdsson (6')

Sárga lap: Sturridge (47'), ill. G. Sigurdsson (38'), Gunnarsson (65')


Vége. Izland a továbbjutó.


90+3. perc: Sturridge beívelést Árnasson fejeli ki szögletre.


90+1. perc: Három perc a hosszabbítás.


89. perc: A portugálok elleni győztes gólt szerző Traustason jön Bödvarsson helyére.


88. perc: Ígéretes angol helyzet lehet, ha Kane beívelné a kapu elé a labdát. De nem oda íveli, hanem az alapvonal mögé.


87. perc: Rashford jön Rooney helyére.


83. perc: Gunnarsson lő 12 méterről, Hart nagyot véd.


76. perc: Sigthórssont Elmar Bjarnason váltja.


72. perc: Saevarsson előtt adódik helyzet, végül nem sokkal megy mellé a lövése.


70. perc: A megiramodó Vardy elől Sigurdsson ment hatalmasat.


65. perc: Gunnarsson is besárgul.


61. perc: Alli 11-ről kapu fölé lő.


60. perc: Vardy váltja Steringet.


55. perc: Kapu elé beívelt labdát fejelnek le ollózósra az izlandiak, G. Sigurdsson pedig rá is ollózza kapura a labdát, ha már arra jár. Az angolok szerencséjére épp Hartot találja telibe.


50. perc: Kane fejese csemege Halldórssonnak.


47. perc: Sturridge kap sárgát törlesztésért.


46. perc: Wilshere jön Dier helyére.

 

Ez papírforma lehet: a nyolcaddöntőben Anglia-Izland


45+1. perc: Szünet jön. 


44. perc: Rooney lő kapu mellé.


43. perc: Sturridge helyzete is kimarad.


38. perc: Smallig fejese túl magas.


37. perc: G. Sigurdsson kap sárgát.


34. perc: 30-ról Árnasson lő nem sokkal kapu mellé.


28. perc: Sturridge adja be az alapvonalról lövésre a labdát, Kane kapásból lő, Halldórsson a léc alól tornássza szögletre a lövést.


23. perc: Walkernek kell kivágnia a labdát G. Sigurdsson elől.


18. perc: Elképesztő védelmi hiba az angoloknál, az izlandiakat hagyják adogatni a tizenhatos előterében, és lőni is hagyják őke: Sigthórsson lő is 18-ról, Hart csak beleérni tud, a labda pedig bevánszorog a hálóba. 1-2





15. perc: Alli lő kapu fölé 22-ről.


12. perc: Kane lövését blokkolják szögletre az izlandiak.


6. perc: Nagy izlandi bedobás után Árnasson csúsztatja meg a labdát az ötösön belülre, a berobbanó Sigurdsson pedig a hálóba lő. 1-1



4. perc: Büntetőt ítél Sokimina. Sterlinget elütötte Halldórsson a tizenhatoson belül. A lapot megússza az izlandi kapus. Rooney belövi a bal alsóba a 11-est. 1-0



1. perc: Kezdetét veszi az utolsó nyolcaddöntő.

 

Ez papírforma lehet: a nyolcaddöntőben Anglia-Izland



Előzmények:


Az angolok számára rutinmunkának tűnhet a további, nagyobb csaták előtt, a rivális izlandiak ugyanakkor történetük legnagyobb meccsére készülnek a hétfői nyolcaddöntőben a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon, s éppen ezért a nizzai találkozó igazán érdekesnek ígérkezik.


Az angol játékosok és a szurkolók nagyon örültek, amikor Arnor Ingvi Traustason az osztrákok elleni csoportmeccs ráadásában, a 94. percben megszerezte a 2-1-es győzelmet jelentő gólt, ez ugyanis azt jelentette, hogy nem Portugáliával, hanem Izlanddal találkoznak majd a kieséses szakasz első körében. Miután azonban lecsillapodtak a kedélyek, az angol edzői stábnak el kellett kezdenie felkészíteni a csapatot arra, hogy egyáltalán nem lesz könnyű dolga, ha be akar jutni a negyeddöntőbe.


Az Eb-újonc izlandiak már azzal alaposan túlteljesítették az előzetes várakozásokat, hogy a magyarok mögött másodikként továbbjutottak a négyesükből, így az angolok ellen semmi veszítenivalójuk nem lesz, felszabadultan játszhatnak. "Készülünk az angolok elleni találkozóra, nem akarunk elveszni az ünneplésben" - mondta ugyanakkor Elmar Bjarnason, az északi válogatott középpályása. Az izlandi csapatnak a svéd Lars Lagerbäck személyében tapasztalt szövetségi kapitánya van, aki bizakodva várja a hétfői összecsapást. "Svéd kapitányként hatszor játszottam az angolokkal és egyszer sem kaptam ki" - mondta a két győzelemről és négy döntetlenről. Anglia, bár mindhárom csoportmeccsén fölényben játszott, a Wales elleni győzelem mellett kétszer csak döntetlent ért el, ráadásul a szlovákok ellen gólt sem sikerült szereznie.


Roy Hodgson szövetségi kapitány várhatóan visszanyúl ahhoz a csapathoz, amellyel a tornát kezdte, kivéve, hogy Raheem Sterling helyett valószínűleg Daniel Sturridge kezd majd. Amennyiben a csapatkapitány Wayne Rooney is pályára lép, utoléri a válogatottsági örökranglista második helyén David Beckhamet, aki ugyancsak 115-szor szerepelt a nemzeti együttesben (a rangsor élén Peter Shilton áll 125 válogatottsággal).


Az Anglia-Izland találkozó, az utolsó nyolcaddöntős mérkőzés hétfőn 21 órakor kezdődik Nizzában. A játékvezető a szlovén Damir Skomina lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!