Foci EB 2016

2016.06.24. 20:32

Collina: a büntetőnél előrevetődő kapusok sárgát fognak kapni

A kapusoknak a vonalon kell maradniuk a büntetőknél Pierluigi Collina, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) játékvezetői bizottságának olasz vezetője szerint. Azokat a hálóőröket, akik előre mozdulnak a tizenegyes elvégzése közben, sárga lappal fogják büntetni a franciaországi Európa-bajnokság hátra lévő részében, a büntetőt pedig újra elvégeztetik.

Collina elmondta, a játékvezetőktől szigorú szabályértelmezést kértek a pénteki megbeszélésen, hiszen a szombaton kezdődő kieséses szakaszban tizenegyespárbajok is előfordulhatnak.


Kiemelte, sajnos már előfordult egy hiba a kontinensviadal korábbi szakaszában, a horvátok kapusa, Danijel Subasic ugyanis 1-1-es állásnál előre vetődve hárította a spanyol Sergio Ramos büntetőjét a horvátok által végül 2-1-re megnyert harmadik fordulós csoportmérkőzésen.


Collina hangsúlyozta, amennyiben hasonló eset következne be a kieséses szakaszban, "a büntetőt meg fogják ismételtetni és a játék szabályai szerint a kapust meg fogják büntetni".


A kontinensviadalon 44 év után szereplő magyar válogatott vasárnap este a belgákkal mérkőzik a nyolcaddöntőben. Azt a találkozót a szerb Milorad Mazic vezeti majd.


Kassai Viktor legközelebb negyedik játékvezetőként a horvát-portugál összecsapáson lesz érdekelt szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!