Helyi sport

2016.06.25. 12:37

Nagy Péter az olimpiáért emel

A Szegedi Lelkesedés SK sportolója, Nagy Péter szombaton Kecskeméten, a Messzi István-emlékversenyen emel. Tét számára a nyári olimpia, Rio! 415 kilogrammot kell teljesítenie.

Süli Róbert

A magyar súlyemelő-válogatott az elmúlt évek teljesítményei alapján egy olimpiai kvótát szerzett, ezt pedig a férfiszakág harcolta ki. Ez azt jelenti, hogy hazánkat egy emelő képviselheti majd a riói olimpián.

Mindenki arra számított, hogy az indulási jogot [namelink name="Nagy Péter"], a Szegedi Lelkesedés SK sportolója kapja meg. A magyar szövetség azonban úgy döntött, hogy két sportoló között versenyt hirdet. A 62 kilogrammban versenyző [namelink name="Soóky Gergely"] és a +105 kilogrammban szereplő Nagy Péter közül kerül ki az ötkarikás résztvevő.

Ma este eldől, hogy kettejük közül ki a jobb, a kecskeméti Messzi István-emlékversenyen lépnek mindketten dobogóra.

– Tatán edzettem – kezdte a beszélgetést a szegedi Nagy Péter –, Szegedre csütörtökön tértem vissza. Nem dolgoztam nagy súlyokkal, de jó formában vagyok, sokat edzettem. Ebben az évben már háromszor sikerült elérnem a 415 kilogrammos összteljesítményt, úgy gondolom, hogy ez most sem lehet probléma. Nincs semmi gond ezzel a versennyel, elfogadtam a szövetség döntését, azt, hogy így jelöli ki az olimpiai indulót.

Ma 17 órakor lépnek dobogóra a felnőtt versenyzők Kecskeméten, így estére kiderül, hogy sikerül-e London után Rióban is ott lennie Nagy Péternek.

– Hallottam arról – zárta a mondandóját Nagy Péter –, hogy az orosz, kazah és fehérorosz súlyemelők nem indulhatnak az olimpián. Ez számomra kimondottan jó hír, hiszen így komoly riválisok estek ki, ha sikerül kiharcolnom a részvételt, akkor még pontszerző helyre is odaérhetek. Nagyon jó hangulatban vagyok, sikerült a jogi egyetemen az államvizsgám, az ősszel még egy nyelvvizsga vár rám, és utána jogi diplomával rendelkező emberré válok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában