Foci EB 2016

2016.06.23. 15:08

TEK: nagy eséllyel lehet terrorcselekmény a következő 3 hétben

A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon lehetséges terrorcselekmények veszélyére hívta fel a figyelmet a Terrorelhárítási Központ csütörtökön közleményben.

A TEK közlése szerint a partnerszolgálatok által működtetett információs csatornákon beérkező adatok arra utalnak, hogy a következő csaknem három hétben szélsőséges csoportok nagy eséllyel követhetnek el terrorcselekményeket a stadionokban, a szurkolói zónákban vagy forgalmas és nagy tömegek által látogatott csomópontokon.


A szervezet ezért ismét felhívja a helyszínen tartózkodó magyar szurkolók figyelmét, hogy saját biztonságuk érdekében tartsák be a szurkolói zónákban, a stadionokban, illetve a közterületeken érvényes rendszabályokat, valamint működjenek együtt a helyi biztonságért felelős hatóságokkal. Amennyiben elhagyott csomagra lesznek figyelmesek, vagy valakinek a viselkedése válik gyanússá, azonnal értesítsék közelben tartózkodó rendfenntartókat - figyelmeztet a TEK, amelynek honlapján továbbra is elérhető az az ajánlás, amely a biztonságtudatos magatartás fontosságára, és egy estleges támadás során javasolt viselkedési formákra hívja fel a figyelmet.


Lázár: növekedett a terrorveszély Franciaországban


Titkosszolgálati  információk szerint növekedett a terrorveszély Franciaországban -  hívta fel a figyelmet Lázár János Miniszterelnökséget vezető  miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.    


Vannak biztonsági kockázatok, az elmúlt 48 órában pedig  "romlott a helyzet" - mondta a tárcavezető, arra kérve minden  magyart, aki Franciaországban tartózkodik vagy oda utazik, hogy  vegye komolyan a Terrorelhárítási Központ, valamint a Külgazdasági  és Külügyminisztérium felhívásait.  


Lázár János egyúttal elismerését fejezte ki a magyar  válogatottnak a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon  nyújtott teljesítményéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!