Foci EB 2016

2016.06.23. 14:35

Pintér: egy nagy család vagyunk

A magyar keret legfiatalabb tagja, Bese Barnabás arról beszélt, hogy reménykedtek a továbbjutásban, de azt nem gondolták volna, hogy ez csoportelsőként sikerül.

Munkatársunktól

Pintér Ádám  szerint többek között az a titka a franciaországi  Európa-bajnokságon nyolcaddöntőbe jutott magyar  labdarúgó-válogatottnak, hogy egy nagy családot alkot.    


"Úgy érezzük, hogy egy nagy család vagyunk. A munka meghozta  gyümölcsét" - jelentette ki a csütörtöki sajtótájékoztatón a  Ferencváros védekező középpályása, aki a soron következő  ellenfélről, Belgiumról úgy vélekedett, mindenki tudja, hogy olyan  sztárokkal van tele, akik egymaguk képesek eldönteni mérkőzéseket.  


A 28 éves játékos elárulta, éjjel kettő óra körül értek a  szálláshelyükre, így egyelőre nem elemezték az E csoportban hat  ponttal az olaszok mögött második helyen végzett riválist, de van  rá négy napjuk. Szerinte a már megszokott felkészülési procedúra  nem változik attól, hogy az egyenes kieséses szakaszba léptek,  mivel ezúttal is ugyanúgy négy napjuk van két meccs között, mint  eddig.  


"Nem nyílt az út Belgium számára a döntőig, akár ki is ejthetjük" - reagált Pintér egy belga újságíró kérdésére, aki arról  számolt be, hogy hazájában a közhangulat szerint kikövezett út  vezet a fináléig, mert a legnagyobb favoritok, így a világbajnok  németek, a címvédő spanyolok, és a házigazda franciák mellett az  olaszok és az angolok is a másik ágon szerepelnek.  

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A magyar keret legfiatalabb tagja, Bese Barnabás arról beszélt,  hogy reménykedtek a továbbjutásban, de azt nem gondolták volna,  hogy ez csoportelsőként sikerül. Szerinte most a portugálokkal  játszott 3-3-as döntetlennél látszott igazán az a rengeteg munka,  amit elvégeztek.  


"Már az is nagy élmény a számomra, hogy itt lehetek, de titkon  reménykedtem abban, hogy akár pályára is léphetek. Szerencsére a  kapitány is így gondolta" - válaszolt az MTI érdeklődésére a  portugálok ellen a szünetben becserélt 22 esztendős védő, aki  elárulta, rengeteget tanult az egy hónapos felkészülés során, s úgy  vélte, elsősorban fegyelmezettségben, koncentrációban és  taktikailag fejlődött sokat.  


Az MTK Budapest játékosa a csapat sikeréről beszélve elárulta,  már az első, osztrákok ellen 2-0-ra megnyert találkozón is megvolt  a játékosokban a kellő önbizalom, ami mostanra százszázalékosra  nőtt. Szintén kiemelte az együttes eredményességét illetően, hogy a  futballisták a pályán és azon kívül is kiváló kapcsolatot ápolnak  egymással.  


A 44 év után ismét Eb-résztvevő magyar válogatott öt pontjával  veretlenül nyerte meg az F csoportot. A nyolcaddöntős mérkőzését  vasárnap 21 órától Toulouse-ban játssza Belgiummal, amely néhány  hónapja még vezette a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!