Foci EB 2016

2016.06.23. 18:50

Kedves hölgyek! Ha még nem értik a focit, mi segítünk!

Még mindig nem tudják, miért ordít maguk mellett minden férfi, hogy "Ez les volt spori?". Vagy hogy miért beszélnek esernyőről a foci alatt? Kedves hölgyek, gyűjtésünkben női nyelven mondjuk el a legfontosabb kifejezések jelentését. Vigyázat, csak félig komoly.

Munkatársunktól

Les

Te vagy a támadó, és zárás előtt be szeretnél jutni egy ruhaboltba, de az eladók ezt nem szeretnék (ők a védők). Ők már a bolt ajtajában állnak. Ruhát csak akkor vehetsz (a gól berúgása), ha van nálad pénztárca (labda). Miután átjutottál a védők falán (eladók), odakiabálsz a barátnődnek, hogy dobja utánad a pénztárcát - ilyenkor vagy lesen.


Kényszerítő

Te és a barátnőd rájöttök, hogy a pasid valószínűleg félrelép, ezért elhívjátok, hogy kérdőre vonjátok. Amikor megérkezik, akkor beszorítjátok magatok közé, és kérdésekkel ostromoljátok. Az első ostoba válasznál átdobod a pasid (ellenfél játékosa) méregdrága napszemüvegét (labda) a barátnődnek, aki mögötte helyezkedik el. Ilyenkor a pasit arra kényszerítitek, hogy közöttetek szaladgálva próbálja megszerezni a szemüvegét, mielőtt azt kidobod az ablakon (gól).


Háromszögezés

Ugyanaz, mint a kényszerítő, csak 3 barátnő követi el ugyanazt a pasival.


Kontra

Tegyük fel, hogy a pasid azt mondja neked, hogy túl sok ruhád vagy cipőd van. Mit csinálsz? Kontrázol, keményen és gyorsan: "Ami van, az már nem jó rám!" (kontratámadás). Erre a pasi válaszol: "Akkor fogyjál le!!!" (kontratámadás kivédése).

Amit még jó ha tudunk

Taccs vagy bedobás

- A labdát kézzel hozzák be a játékba, abban az esetben, ha az oldalvonalnál hagyta el a játékteret.


Esernyő

- Az esernyő vagy esernyőcsel lényege természetesen nem az, hogy a játékosok zivatar esetén esernyőkkel a kezükben szaladgálnak a pályán, hiszen az megnehezítené a dolgukat, és még a villámcsapás veszélye is fenyegetne. Az esernyőcsel azt jelenti, hogy az egyik játékos a másik feje felett, egy képzeletbeli esernyőt formálva, ívesen juttatja át a labdát. Rendkívül látványos, de nehezen kivitelezhető mozdulatsor.


Gyertya

Bármennyire is szeretnétek, itt sem arról van szó, hogy Cristiano Ronaldo vagy Gareth Bale egy gyertyafényes vacsorára tesz ajánlatot. Természetesen velük ritkábban, de azért előfordul, hogy a feléjük szálló labdát közvetlenül szeretnék továbbítani a csapattárs felé, és a mozdulat nem sikerül tökéletesre. Ilyenkor a rosszul eltalált labda magasan és meredek ívben száll felfelé. A szurkolók ilyenkor szokták gúnyosan, két szotyi között megjegyezni: "Ezt a gyertyát gyújtsd meg öregem!".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!