Foci EB 2016

2016.06.21. 18:58

A szurkolók miatt az UEFA alaposan megbüntette az MLSZ-t

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szurkolói rendbontás miatt pénzbüntetéssel sújtotta a magyar szövetséget (MLSZ) kedden.

Az UEFA fegyelmi bizottsága 65 ezer euróra (20,3 millió forint) büntette az MLSZ-t a franciaországi Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában, a szombati Magyarország-Izland mérkőzés (1-1) során történt incidensek miatt.


Az MLSZ honlapja emlékeztetett arra, hogy Marseille-ben több drukker be akart mászni a pályára, voltak, akik a stadion biztonsági személyzetével és rendőrökkel verekedtek, hanggránátot és petárdát lőttek fel, fáklyát dobtak a pályára. A verekedésekkel kapcsolatban több magyar szurkolót előállítottak, közülük egyet hivatalos személy elleni erőszak gyanújával le is tartóztattak.

Mint írják, az UEFA az Ausztria elleni, bordeaux-i mérkőzéssel (2-0) összefüggésben pirotechnika használatáért 20 ezer euró (6,2 millió forint) befizetésére kötelezi a magyar szövetséget.


"A fentiek miatt is nagyon fontos, hogy az utolsó csoportmeccsünkön minden magyar szurkoló csak és kizárólag a sportszerűség keretein belül buzdítsa a csapatot, hiszen egy esetleges újabb rendbontás után az UEFA visszaesőként bünteti a csapatot. Ki kell emelni, hogy minden egyes olyan megmozdulás, amely okot adhat a nemzetközi szövetségnek a vizsgálódásra, közvetlenül a magyar csapatnak árt" - áll az MLSZ közleményében.


Az F csoportot két forduló után vezető magyar válogatott a portugál csapattal találkozik szerdán 18 órától Lyonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!