Szeged és környéke

2016.06.21. 19:05

Tóbiás József Szegeden: piros lapot mutat a kormánynak az MSZP

Az MSZP június 28-án leadja a szükséges aláírásokat a földkérdésről tartandó népszavazáshoz - jelentette be szegedi sajtótájékoztatóján Tóbiás József. Élhető Magyarországról beszélt, ahol nem presztízsberuházások épülnek.

Az MSZP június 28-án leadja a  szükséges aláírásokat a földkérdésről tartandó valódi népszavazáshoz. Az utolsó pillanatig gyűjtjük, hogy túlbiztosítsuk az előírt számot. Nem bízhatunk sem a Nemzeti Választási Irodában,  sem a Nemzeti Választási Bizottságban – jelentette be szegedi sajtótájékoztatóján Tóbiás József. A szocialista párt elnöke hozzátette, a népszavazás nem csak a földkérdésről szól, hanem egy élhető Magyarországról, ahol a vidékről nem mondanak le. Ahol nem kisvasutak és más presztízsberuházások épülnek, hanem az oktatásba, egészségügybe és a szociális ellátásba fektetnek több pénzt.

Botka László szegedi polgármester, a párt megyei elnöke elmondta, a megyében több mint 10 ezren támogatták a népszavazást arról, hogy állami földeket ne lehessen átjátszani a fideszes klientúrának. Megjegyezte, megyénkben 14 ezer hektár állami földet bocsátottak árverésre, és jócskán volt rá példa, hogy fideszes politikusokhoz közel álló rokonok, barátok, ismerősök nyertek  földpályázatokat kedvezményes állami hitellel. Közben sok száz embernek évtizedek óta munkát adó nagy cégek veszítették el a tevékenységükhöz nélkülözhetetlen termőterületet. A népszavazással piros lapot mutathatnak fel a választók a kormánynak, hogy soha senki ne gondolja, bármekkora választási felhatalmazása is legyen, a közös vagyonunkat, klientúra építésére használhatja fel.          

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!