Digitália

2016.06.21. 16:07

Jön a Yondr - karanténba zárnák a koncertek, előadások idejére a telefonjainkat

Elfelejthetjük a szelfizést is a koncerteken.

munkatársunktól

Legutóbb Alicia Keys amerikai R&B, soulénekes okozott megdöbbenést rajongói körében a Yondr nevű eszköz bevetésével. Ennek lényege, hogy a mobiltelefonokat az előadás kezdete előtt egy kis szürke tasakba kell tenni, amit aztán lezárnak a koncert szervezői. A nézők ezt bevihetik magukkal, majd az előadás után egy fém koronggal megérintve, a tasak kinyílik.


A sztárok az újításról eddig pozitívan nyilatkoztak, mert úgy látják, fölösleges a koncertek látogatóit gyerekként kezelni: nem lehet elvárni tőlük, hogy ne tartsák maguknál a mobiljukat, hagyják otthon vagy az autóban. Ráadásul a színészeknek, a stand up előadóknak és a zenészeknek a Yondr-nek köszönhetően már nem kell aggódniuk a kalózfelvételek és a szivárogtatás miatt sem.


A Yondr szerint az okostelefonok rendkívül hasznos eszközök, de egyes szituációkban zavaróak lehetnek, és elszigetelik egymástól, illetve a környezetüktől az embereket. Graham Dugoni, a Yondr 29 éves alapítója azt is hozzátette, hogy az eszközt, ami nem aratott osztatlan sikert Alicia Keys rajongói között, már két éve tesztelik.


(A hvg.hu és a Washington Post alapján)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!